Η “Χρυσή” μπάλα στον Μέσι

Για 6η φορά στην καριέρα του και πρώτη μετά το 2015, ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για το 2019 από το France Football σε μία άκρως φαντασμαγορική τελετή που διεξήχθη στο επιβλητικό «Theatre du Chatelet» του Παρισιού.

Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα επικράτησε στην τελική ψηφοφορία των Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ) και Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους), που συμπλήρωσαν την τριάδα.

Συγκινημένος ήταν στη διάρκειας της ομιλίας του ο Λιονέλ Μέσι, λίγα λεπτά αφότου είχε κατακτήσει την «Χρυσή Μπάλα»  . Ο Αργεντινός σούπερ σταρ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του κόσμου για το 2019 και στις δηλώσεις του αφιέρωσε το βραβείο στην οικογένειά του, αλλά και στους συμπαίκτες του. Δεν έκρυψε, πάντως, ότι πλησιάζει η ώρα της αποχώρησής του από την ενεργό δράση!

Στην τελική 10άδα βρέθηκαν οι: Ριάντ Μαχρέζ, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Άλισον Μπέκερ, Κιλιάν Εμπαπέ, Μο Σαλάχ, Σάντιο Μανέ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και πρώτος ο Μέσι.

Ο Ματάις Ντε Λιχτ ανακηρύχθηκε καλύτερος νέος παίκτης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων για την «Χρυσή μπάλα».
Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν πέρσι με τον Άγιαξ κάτι που του έδωσε την μεταγραφή στην Γιουβέντους.
Μάλιστα, η μεγάλη κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου για να τον κάνει δικό της έβγαλε από τα ταμεία της 75 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ντε Λιχτ βρέθηκε και στην 15η θέση της λίστας για την «Χρυσή μπάλα».
Ο Ντε Λιχτ κυριάρχησε στα βραβεία αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Ζοάο Φέλιξ της Ατλέτικο Μαδρίτης και τον Σάντσο της Ντόρτμουντ.

Στον Άλισον Μπέκερ απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα για το 2019.Ο 27χρονος τερματοφύλακας ήταν καθοριστικός στην εξαιρετική περσινή σεζόν της Λίβερπουλ. Ο Βραζιλιάνος κίπερ ήταν από τους παίκτες πάνω στους οποίους βασίστηκε ο Γιούργκεν Κλοπ και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Champions League. Μάλιστα, ο Άλισον Μπέκερ βρέθηκε στην 7η θέση της λίστας για την «Χρυσή μπάλα».
Στην τρίτη θέση της λίστας ήταν ο Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι και δεύτερος ο Τερ Στέγκεν της Μπαρτσελόνα.

Το βραβείο της Χρυσής Μπάλας για τις γυναίκες παίκτριες κατέληξε στα χέρια της αρχηγού των ΗΠΑ, Μέγκαν Ράπινο. Η σπουδαία Αμερικανίδα παίκτρια, σφράγισε μια ονειρεμένη σεζόν με τα εθνικά της χρώματα με την κατάκτηση της δεύτερης γυναικείας Χρυσής Μπάλας.