Εποικοδομητική επίσκεψη Κυριακίδη στα Τρίκαλα

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Ηλία Κυριακίδη, υπευθύνου εκπαίδευσης προγράμματος του δικτύου ακαδημιών ΠΑΕ ΑΕΚ, στην Ακαδημία ΑΕΚ Σαραγίων,  η οποία από φέτος αποτελεί συνεργαζόμενη Ακαδημία με το δίκτυο υποδομών της ΑΕΚ.

Παρακολούθησε και συμμετείχε στην προπονητική διαδικασία των παιδιών αλλά και σε φιλικά εκπαιδευτικά παιχνίδια που διεξήχθησαν με την Ακαδημία Ερμής Βόλου.

Η επίσκεψη του κ. Κυριακίδη έκλεισε με την ομιλία- παρουσίαση του προγράμματος του δικτύου ακαδημιών ΑΕΚ FC DEVELOPMENT NETWORK προς τους γονείς και προπονητές της Ακαδημίας, την Κυριακή το απόγευμα στο  Αετών Μέλαθρον.

Αναφέρθηκε στον τρόπο οργάνωσης, λειτουργίας της Ακαδημίας και προπονητικής εκπαίδευσης για τα παιδιά από την ηλικία των 6 ετών και άνω.

Τόνισε ότι καλό είναι τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία. Εκτός από την άθληση τα παιδιά κάνουν και φίλους. Είναι φυσικό ότι τα περισσότερα παιδιά ίσως να μην παίξουν ποτέ σε υψηλό επίπεδο γιατί πλέον όλα είναι δύσκολα , αλλά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο,  να εξελιχθούν ως άνθρωποι καλοί και χρήσιμοι μέσα στην κοινωνία, γιατί αυτό πρεσβεύει ο αθλητισμός. Κάποιοι από αυτούς μπάλα δεν θα παίξουν αλλά σαν επαγγελματίες κάνοντας άλλη δουλειά στο μέλλον  θα έχουν αξίες οι οποίες καλλιεργήθηκαν χρόνια πριν.

Για την συνεργασία με την ΑΕΚ Σαραγίων , έμεινε ικανοποιημένος και είπε ότι και άλλες ομάδες από όλη την Ελλάδα έδειξαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στο δίκτυο της ΑΕΚ, αλλά πολλές ομάδες ήταν ιδιωτικές ακαδημίες κάτι το οποίο δεν ήθελαν ως ΑΕΚ. Μας ενδιαφέρει να υπάρχουν σωματεία στο δίκτυο της ΑΕΚ γιατί αυτό θα είναι καλό για τα σωματεία Να έχουν δικούς τους παίκτες αλλά ίσως να είναι καλό και για την ΑΕΚ, στο μέλλον. Το καλύτερο θα ήταν να αναδειχθούν παιδιά από ακαδημίες στο μέλλον , γιατί υπάρχει και η Εθνική ομάδα, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Για τους ανθρώπους της ΑΕΚ Σαραγίων δήλωσε ότι έχουν διάθεση και  ενδιαφέρονται για το καλό των παιδιών και του συλλόγου τους.

Γενικά ο κ. Κυριακίδης έδειξε ιδιαίτερα  ευχαριστημένος από την συνεργασία με την ΑΕΚ Σαραγίων, την φιλοξενία, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας, τις γηπεδικές εγκαταστάσεις και την εν γένει παρουσία και συμπεριφορά παιδιών , προπονητών και γονέων.