Το φωτογραφικό ημερολόγιο της Pirelli για το 2019

Η ιταλική εταιρεία ελαστικών παρουσίασε  το 46ο ημερολόγιό της με Λετίσια Κάστα, τη Μίστι Κόπλαντ και τη Τζίτζι Χαντίτ

 

 

Η εκδήλωση εγινε στο Μιλάνο  όπου έδωσαν το παρόν ο φωτογράφος Άλμπερτ Ουάτσον, οι ηθοποιοί Τζούλια Γκάρνερ και Λετίσια Κάστα, η χορεύτρια Μίστι Κόπλαντ και το μοντέλο Τζίτζι Χαντίτ.

Από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το 1964, το ημερολόγιο της Pirelli αναδείχθηκε σε «αντικείμενο πόθου» για τους πιστούς συλλέκτες του. Το ημερολόγιο εκδίδεται σε 12.000 αντίτυπα και προσφέρεται ως δώρο σε σημαντικούς πελάτες ή προσωπικότητες της showbiz.

Φέτος, η Pirelli επέλεξε τον Σκωτσέζο φωτογράφο Άλμπερτ Ουάτσον, ηλικίας 76 ετών, που έχει επιμεληθεί δεκάδες εξώφυλλα περιοδικών μόδας.

Γνωστός για τα πορτρέτα του, όπως εκείνο του ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς και του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο Ουάτσον αποφάσισε να αφηγηθεί με τον φακό του τις ιστορίες τεσσάρων γυναικών: της Τζούλιας Γκάρνερ, που απαθανατίζεται καταγοητευμένη από τη φύση, της Λετίσια Κάστα ως μία ζωγράφο, τη Μίστι Κόπλαντ ενώ χορεύει και τη Τζίτζι Χαντίτ, ως μια πλούσια γυναίκα που υποφέρει από μοναξιά.

 

Το 2019 θα είναι σίγουρα απρόβλεπτο και ατμοσφαιρικό. Aν μπορούμε να κρίνουμε από τις εικόνες του φωτογράφου Albert Watson που θέλησε να βγάλει διαφορετικά συναισθήματα από προηγούμενες χρονιές στο πολυαναμενόμενο ημερολόγιο-έργο τέχνης, τότε το δράμα, ο έρωτας και το μυστήριο θα πρωταγωνιστήσουν σίγουρα την καινούργια χρονιά.