Αντίο με νέα ήττα η ΑΕΚ

Το πάλεψε αλλά έχασε στο τέλος απο την Μπενφίκα

Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς να καταφέρει να πάρει βαθμό στον πέμπτο όμιλο, καθώς γνώρισε την ήττα και από την Μπενφίκα. Η Ένωση ηττήθηκε 1-0 από τους Λουζιτανούς, με τον Γκριμάλντο να πετυχαίνει το γκολ στο 88′ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα, απέναντι σε μια Μπενφίκα που είχε πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδ. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι μηδέν βαθμοί της ΑΕΚ είναι αρνητικό ρεκόρ για τις συμμετοχές ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης.

Η ομάδα του Ρουί Βιτόρια έγινε για πρώτη φορά απειλητική στο 16’, όταν ο Γκριμάλδο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ του λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Μπάρκα. Η ΑΕΚ άρχισε σιγά-σιγά να ισορροπεί το ματς και να μην αφήνει ολοκληρωτικά την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι έγιναν ξανά επικίνδυνοι στο 20’ όταν ο Σεμέδο μετά από εκτέλεση κόρνερ έπιασε την κεφαλιά, όμως η προσπάθειά του δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε εντελώς. Το ματς απέκτησε ρυθμό, με την ΑΕΚ να διεκδικεί πιο δυναμικά κάτι στην επίθεση και την Μπενφίκα παράλληλα να πιέζει έντονα για να βρει ένα γκολ. Στο 63’ οι Κιτρινόμαυροι έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν μάλιστα το σκορ, όταν ο Τσόσιτς βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας των Πορτογάλων, έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Η Μπενφίκα απάντησε άμεσα με διπλή μάλιστα ευκαιρία, όμως ο Μπάρκας είχε ισάριθμες απαντήσεις στις προσπάθειες του Σεφέροβιτς. Ο τελευταίος είχε μάλιστα δοκάρι στο 77′ απειλώντας με κεφαλιά την εστία της Ένωσης.

Παρά την πίεση της Μπενφίκα η ΑΕΚ κρατούσε ωστόσο το μηδέν, όμως στο 87’, η αποβολή του Γαλανόπουλου με δεύτερη κίτρινη δυσκόλεψε ακόμα πιο πολύ τα πράγματα για την Ένωση. Η Μπενφίκα άσκησε μαζική πίεση και στο 88’ βρήκε μέσω μιας στημένης φάσης το γκολ που τελικά της έδωσε και τη νίκη. Ο Γκριμάλντο νίκησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Μπάρκα και έκανε το 1-0, τελειώνοντας ουσιαστικά και το ματς.

Μάλιστα, στο φινάλε οι Πορτογάλοι έφτασαν κοντά και σε ένα δεύτερο τέρμα, όμως ο Σεφέροβιτς είδε ξανά το δοκάρι να του το στερεί. Με το 1-0 να μένει να μένει μέχρι τέλους και να βρίσκει την ΑΕΚ να ολοκληρώνει τη φάση των ομίλων, χωρίς πόντο.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-3-3): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Τσόσιτς, Μοράν (77’ Γκάλο), Κλωναρίδης (61’ Γιαννιώτας), Πόνσε, Μπογέ (68’ Μάνταλος)

Μπενφίκα (Ρ. Βιτόρια, 4-3-3): Βλαχοδήμος, Αλμέϊδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλντο, Πίτζι (59’ Σέρβι), Σεμέδο, Ζέντσον, Ράφα (35’ Ζίφκοβιτς), Σεφέροβιτς, Φέλιξ (77’ Καστίγιο).