Η σωστή κατανάλωση του λιναρόσπορου

Τα βότανα και οι υπερτροφές κερδίζουν όλο και πιο πολύ την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού και χρησιμοποιούνται καθημερινά για το χάσιμο κιλών, την τόνωση του οργανισμού ή την πρόληψη παθήσεων. Τα προϊόντα Power Health για αδυνάτισμα https://www.propharmacy.gr/kat/power-health-adunatisma/ βασίζονται σε τέτοια βότανα και υπερτροφές.

Ο λιναρόσπορος είναι ένα ακόμα δώρο της φύσης, το οποίο έχει δεκάδες χρήσεις στη μαγειρική και μπορεί να συνοδεύσει όλα τα πιάτα. Ταιριάζει πολύ με το γιαούρτι, τους χυμούς και τα δημητριακά ως πρωινό, ενώ συνοδεύει άριστα σαλάτες και smoothies. Επιπλέον, μπορεί να δώσει μία άλλη γεύση στο γάλα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να αντικαταστήσει βασικά συστατικά μαγειρικής, όπως τα αυγά, το λάδι, το βούτυρο και τη μαργαρίνη. Όπως συμβαίνει με όλες τις υπερτροφές, δεν πρέπει να καταναλώνεται αδιαλείπτως. Μια δίαιτα με λιναρόσπορο πρέπει να διαρκεί από δύο έως τρεις μήνες και εν συνεχεία θα πρέπει να ακολουθήσει μία παύση τριών ή τεσσάρων εβδομάδων.

Κάθε άνθρωπος που ακολουθεί μια φαρμακευτική αγωγή ή λαμβάνει μια ξεχωριστή θεραπεία, θα πρέπει να συμβουλεύεται τον γιατρό του για την ποσότητα και τη χρονική περίοδο κατά την οποία πρέπει να καταναλώσει τον λιναρόσπορο. Πολύ σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε την προτεινόμενη δοσολογία και να μην καταφεύγουμε σε υπερβολές.

Το λινέλαιο που είναι η βασική ουσία στον λιναρόσπορο, επηρεάζει την ταχύτητα απορρόφησης των φαρμακευτικών ουσιών και τα λιπαρά οξέα Ωμέγα-3 έχουν αντιθρομβωτική επίδραση, ενώ είναι πιθανό τα επίπεδα του σακχάρου να μεταβληθούν, αφού μειώνεται η επιθυμία για ζάχαρη.