Βήχας και πονόλαιμος

Ο βήχας και ο πονόλαιμος είναι δύο από τα βασικότερα συμπτώματα των ιώσεων και του κρυολογήματος, τα οποία ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους κάθε χρόνο και κυρίως τους χειμερινούς μήνες.

Για την αντιμετώπισή τους, σε πρώτη φάση αρκεί η απλή αντισηψία της στοματοφαρυγγικής κοιλότητας, με υπογλώσσια δισκία που διαλύονται αργά στο στόμα και στοχεύουν στην ανακούφιση του πονόλαιμου, ενώ ακολουθεί η λήψη ενός βλεννολυτικού για την αντιμετώπιση του παραγωγικού βήχα. Στα ράφια των φαρμακείων θα βρείτε σκευάσματα με διττή δράση, που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον πονόλαιμο και τον βήχα, μαζί.

Τα σκευάσματα αυτά παρέχουν τοπική αναισθητική και αντιφλεγμονώδη δράση, μειώνουν το ιξώδες της βλέννης, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών και προσφέρουν άμεση και μακράς διαρκείας ανακούφιση σε μικρούς και μεγάλους. Έχουν ευχάριστη γεύση και εύχρηστη μορφή, ώστε να είναι ιδανικά για όσους ζητούν άμεση και αποτελεσματική λύση από τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος.

Είναι κατάλληλα για ενήλικες και παιδιά άνω των 6 ετών, καθώς και για διαβητικούς. Ωστόσο, θα πρέπει να επισκεφτείτε γιατρό, όταν ο βήχας συνοδεύεται με πυρετό, που παραμένει υψηλός πάνω από 24 ώρες ή πυρετό που επανέρχεται, ενώ είχε πέσει για 24 ώρες ή περισσότερο.

Το ίδιο ισχύει και όταν ο βήχας δεν υποχωρεί παρά την εξασθένιση των άλλων συμπτωμάτων ή διαρκεί πάνω από μία εβδομάδα ή όταν ο βήχας συνοδεύεται από κιτρινοπράσινα φλέματα που μυρίζουν άσχημα, καθώς και όταν ξεκινά με αίμα, ή όταν η θεραπεία που κάνετε δεν βελτιώνει το βήχα και όταν παρουσιάζετε δυσκολία στην αναπνοή.