Εφαρμόστε σωστά το αντηλιακό

Πολλές φορές η βιασύνη και η ανυπομονησία οδηγούν σε λάθη που όλοι μας αργότερα μετανιώνουμε. Η σωστή χρήση ενός προϊόντος, ιδιαίτερα όταν αυτό έχει να κάνει με την υγεία είναι το σημαντικότερο πράγμα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδικά αντηλιακά, όμως πολλοί γονείς δεν έχουν την ηρεμία και την ψυχραιμία που χρειάζεται ώστε να διαβάσουν σωστά τις οδηγίες χρήσης και να προβούν σε μια αποτελεσματική εφαρμογή του προϊόντος.

 

Ένα παιδί χρειάζεται αυξημένη προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια κατά την οποία εκτίθεται στον ήλιο. Εφαρμόστε λοιπόν κάθε φορά επαρκή ποσότητα σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων σημείων όπως η μύτη, τα αυτιά και το πάνω μέρος των πελμάτων. Μόνο η περιοχή γύρω από τα μάτια και το στόμα θα πρέπει να μένει στεγνή, για να αποφευχθεί η δηλητηρίαση ή κάποια ανεπιθύμητη μόλυνση.

 

Οι δερματολόγοι εξηγούν πως δύο γραμμάρια ποσότητας αντηλιακού, αντιστοιχούν σε δύο εκατοστά πάνω στο ανθρώπινο σώμα και με αυτήν την αναλογία θα πρέπει να γίνεται η εφαρμογή του σκευάσματος. Το αντηλιακό πρέπει να απλωθεί ομοιόμορφα και να απορροφηθεί από το δέρμα πριν γίνει η έκθεση στον ήλιο. Οι διαφορετικές υφές (γαλάκτωμα, σπρέι, τζελ, αφρός, κρέμα) έχουν και μικρές διαφορές στον χρόνο που χρειάζονται για να απορροφηθούν.

 

Τέλος, όπως είναι φυσικό, σε ορισμένες περιοχές του δέρματος, όπου υπάρχει κάποια ουλή ή ένα σημάδι από κάποιο δερματικό πρόβλημα, χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα και προσοχή.