Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι πέντε ληστές χρηματοκιβωτίων

Συνελήφθησαν δεκατέσσερις ημεδαποί (14) ημεδαποί ομογενείς

 

Αρκετά «δυνατά» μέλη της περιβόητης «συμμορίας των χρηματοκιβωτίων» συνελήφθησαν σε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη δυτική Αττική και στην Καλλιθέα ενώ αρκετά είναι και τα «πρωταγωνιστικά» μέλη που παραμένουν ελεύθερα.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», ανάμεσα στους 15 συλληφθέντες βρίσκονται τουλάχιστον πέντε πρωτοκλασάτοι ληστές που συμμετείχαν σε πάρα πολλές καταδρομικές επιθέσεις της συμμορίας και κατάγονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ανάμεσά τους ένας καλογυμνασμένος μποξέρ. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν και ομοεθνή τους, ο οποίος είχε το προσωνύμιο «μπαμπάς», καθώς ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία στην οργάνωση. Ο «μπαμπάς», ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία σε βάρος του. Επίσης, συνελήφθη άτομο με το προσωνύμιο «Ολλανδός», το οποίο φέρεται να έχει δευτερεύοντα ρόλο (ενδεχομένως να είχε αναλάβει να κλέβει τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνταν στις ληστείες), όπως και άτομο που ήταν γνωστό στην «παρέα» για τις… καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Γι’ αυτόν, ωστόσο,  θα εξεταστεί το κατά πόσο συμμετείχε στη συμμορία ή όχι, καθώς η δράση της οργάνωσης ξεκίνησε όταν αυτός βρισκόταν ακόμα στη φυλακή. Η συμμορία είχε και ένα μέλος, γνωστό ως «χοντρός», το οποίο εμφανίζεται σε διάφορα βίντεο που βρίσκονται στα χέρια της Ασφάλειας να είναι το άτομο που σηκώνει με… ευκολία τα χρηματοκιβώτια. Σε δεύτερο χρόνο η Αστυνομία θα ασχοληθεί με τυχόν σχέσεις του με έγκλειστους.

Συνελήφθησαν δεκατέσσερις ημεδαποί (14) ημεδαποί ομογενείς από Ανατολικές χώρες, ηλικίας 35, 22, 23, 27, 36, 28, 40, 33, 23, 29, 39, 30, 28 και 18 ετών αντίστοιχα και ένας (1) 26χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται και τα τέσσερα (4) αρχηγικά μέλη της οργάνωσης.