Ο Μπαράκ Ομπάμα στην Ακρόπολη

ImageHandler.ashxΔείτε τις φωτογραφίες του Ομπάμα στην Ακρόπολη

 

Με την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στον βράχο και το μουσείο της Ακρόπολης, αλλά και την πολυαναμενόμενη ομιλία του στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος ολοκληρώνει το μεσημέρι την επίσκεψή του στην Ελλάδα και αναχωρεί για το Βερολίνο.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο Αμερικανός πρόεδρος δέχτηκε στο ξενοδοχείο υπαλλήλους της Αμερικανικής Πρεσβείας. Στις 11:00 η αυτοκινητοπομπή του Ομπάμα ξεκίνησε από τον Αστέρα Βουλιαγμένης και περίπου στις 11:20 πέρασε από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου για να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης συνοδευόμενος μόνο από τους αστυνομικούς της προσωπικής του φρουράς.

 

akr6

CxX9wfLVQAACYOU

 

O Μπαράκ Ομπάμα με την Ελένη Μπάνου του υπουργείου Πολιτισμού στον Ιερό Βράχο. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική πρεσβεία

 akr7

 

 

 

 

Τα μέτρα ασφαλείας κα’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής και στο κέντρο της Αθήνας είναι δρακόντεια, οι δρόμοι κλειστοί, όπως και κάποιοι σταθμοί του Μετρό (Ακρόπολη – Φιξ). Για λόγους ασφάλειας θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκειας της ημέρας, οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας – Διονυσιακού Θεάτρου).

Στις 12:05 θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης όπου θα ξεναγηθεί, στις 13:40 θα φθάσει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μία ώρα αργότερα θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο όπου στις 15:00 θα απογειωθεί το Air Force One.

«Προσβλέπω στην επίσκεψή μου στην Ακρόπολη, καθώς από την στιγμή που κάποιος είναι στην Ελλάδα, είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί», είπε την Τρίτη ο αμερικανός πρόεδρος από το Προεδρικό Μέγαρο.