Αφιέρωμα του badbasket στα Τρίκαλα

4adf58fb300074ff8a293c2e3ed27c3f_XL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ιδιαίτερα τεκμηριωμένη άποψη για τους νέους παίκτες.

Η 4η συνεχής σεζόν παρουσίας των Τρικάλων στα μεγάλα σαλόνια της Α1 αποτελεί γεγονός και νομίζω ότι άπαντες πλέον στον θεσσαλικό σύλλογο μπορούν να αισθάνονται ότι έχουν καθιερωθεί στην κατηγορία.Η ομάδα επέδειξε ιδιαίτερο τακτ και αντανακλαστικά σε «ειδικές καταστάσεις», τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει συνολικά ένας σύλλογος ο οποίος δεν έχει την δυνατότητα να πορεύεται κάτω από την σκέπη ενός εύρωστου οικονομικού μπάτζετ και απέδειξε ότι η σοβαρή δουλειά και η τεχνογνωσία μπορούν να σε καθιερώσουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, σαν αυτό της Α1 κατηγορίας.

Πλέον, σε μια τρόπον τινά μεταβατική σεζόν, αφού γι αυτού του οικονομικού επιπέδου τους συλλόγους, μεταβατική μπορεί εν μέρει να χαρακτηριστεί κάθε σεζόν, η ομάδα θα παρουσιαστεί με αρκετά νέα πρόσωπα, τόσο εντός τεχνικού επιτελείου όσο και εντός παρκέ, με τα Τρίκαλα να καλούνται να αποδείξουν για άλλη μια χρονιά τις ανταγωνιστικές προδιαγραφές που μας είχαν συνηθίσει τις προηγούμενες σεζόν και την δυνατότητα διατήρησης των σκήπτρων παραμονής στην κατηγορία.

Πάμε να δούμε όμως λίγο πιο συνοπτικά ορισμένα πράγματα που αφορούν  την επανασύσταση της ΚΑΕ και μια μικρή ιστορική αναδρομή στα πεπραγμένα του συλλόγου.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΕ

Το καλοκαίρι του 2012, οι ιθύνοντες του Α.Ο. Τρικάλων, ο οποίος μόλις είχε ανέλθει στην Α2 Εθνική Κατηγορία, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη μετονομασία του επαγγελματικού πλέον ανδρικού τμήματος σε Τρίκαλα BC. Τόνισαν δε, μέσω της αλλαγής του σήματος, την συγγένεια του συλλόγου με την επιφανέστερη ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, του Α.Ο. Τρίκαλα, προκειμένου να δέσουν ευκολότερα τους ντόπιους φιλάθλους συναισθηματικά με το σύλλογο. Εκτός από αυτές τις ομάδες, τα Τρίκαλα BC αποτελούν κατά κάποιο τρόπο συνέχεια μιας άλλης τρικαλινής ομάδας που είχε διακριθεί πριν ελάχιστα χρόνια στην Α1 Εθνική Κατηγορία και που έσβησε ολοκληρωτικά λόγω οικονομικών προβλημάτων, του Α.Σ. Τρίκαλα 2000. Σημαντικό μέρος του τότε ρόστερ της ομάδας συνέθεταν αθλητές που είχαν ανεβάσει τον τελευταίο στην κορυφαία κατηγορία.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

2012-2013
Με την νέα ονομασία που υιοθετήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012, η ομάδα καλαθοσφαίρισης Τρίκαλα BC ξεκίνησε μια νέα αγωνιστική πορεία. Ο προπονητής της περασμένης επιτυχημένης περιόδου, Γιάννης Τζήμας, ανανέωσε το συμβόλαιό συνεργασίας και την νέα σεζόν. Στα πλαίσια του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής, αν και δεν διέθετε πείρα στις συνθήκες της κατηγορίας, η ομάδα των Τρικάλων ισοβάθμισε με τη Νέα Κηφισιά και το Φιλαθλητικό Ζωγράφου στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της περιόδου 2012-13 (21 νίκες και 5 ήττες απολογισμός). Βάσει των επόμενων κριτηρίων κατάταξης έχασε την πρωτιά, ωστόσο εξασφάλισε την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της ελληνικής καλαθοσφαίρισης ως δευτεραθλητής.

Η άνοδος εξασφαλίστηκε έπειτα από νίκη της ομάδας στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με την ομάδα του Παγκρατίου, την οποία νίκησε στην έδρα της με σκορ 100-85. Αξιοσημείωτα, πολλοί από τους συντελεστές της επιτυχίας αυτής ήταν τα ίδια πρόσωπα που ανέβασαν τον Α.Σ. Τρίκαλα 2000 στην Α1 Εθνική λίγα χρόνια νωρίτερα: Τζήμας στον πάγκο και οι αθλητές Ν. Κακλαμάνος, Τ. Χαρισμίδης, Γ. Λεπενιώτης, Γ. Φούντας, Ν. Τσούτσος, Ν. Κατσαρές. Κορυφαίος σκόρερ της περιόδου για την ομάδα αναδείχθηκε ο Νίκος Κακλαμάνος (378 πόντοι, 26 παιχνίδια, 14,54 κατά μ.ό.) ακολουθούμενος από τον Τάσο Χαρισμίδη (300 πόντοι, 25 παιχνίδια, 12 κατά μ.ό.) και το Σωτήρη Γκιουλέκα (293 πόντοι, 26 παιχνίδια, 11,27 κατά μ.ό.)

Στα πλαίσια του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος, τα Τρίκαλα συμμετείχαν σε τρεις συνολικά αγώνες, περνώντας επιτυχώς τα εμπόδια του Ερμή Λαγκαδά (89-71)  και του ΠΑΟΚ (70-66), ηττώμενοι εν τέλει με σκορ 65-70 από τον Κ.Α.Ο. Δράμας ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση.

2013-2014
Η νέα αγωνιστική περίοδος, 2013-14, βρίσκει την ομάδα των Τρικάλων για πρώτη φορά στην Α1 . Μετά την πετυχημένη παρουσία του Γιάννη Τζήμα στη θέση του προπονητή της ομάδας , την τεχνική ηγεσία ανέλαβε τον Αύγουστο του 2013 ο Κώστας Φλεβαράκης, με άμεσο συνεργάτη τον Κώστα Παπάζογλου και τον Μάκη Αλεξίου. Η αποχώρηση του Τζήμα ωστόσο έλαβε χώρα παρόλο που οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να επεκτείνουν τη συνεργασία τους, ενώ συνέπεσε με αρκετές αποχωρήσεις παικτών, οι οποίοι άφησαν αιχμές κατά της διοίκησης της ομάδας για μη καταβολή των χρηματικών ποσών που προβλέπονταν από τα συμβόλαια τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο σύλλογος συγκέντρωσε 9 νίκες και 17 ήττες, καταλαμβάνοντας στο τέλος της κανονικής περιόδου την 11η θέση σε σύνολο 14 ομάδων. Με τον τρόπο αυτό εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία, ωστόσο δεν απέκτησε το δικαίωμα να βελτιώσει τη θέση του μέσω της διαδικασίας των Playoffs. Ο παίκτης  με την μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων ήταν ο Αμερικανός Κρις Έβανς (412 πόντοι, 25 παιχνίδια, 16,48 κατά μ.ό.), με τον Αμερικανοτζαμαϊκανό Πάτρικ Γιουίν (336 πόντοι, 26 παιχνίδια, 12,92 κατά μ.ό.) να ακολουθεί.

Στη διοργάνωση του Κυπέλλου αγωνίστηκε σε ένα μόλις παιχνίδι, γνωρίζοντας την ήττα στην 1η Αγωνιστική της Β’ Φάσης από τον Ίκαρο Χαλκίδας με σκορ 78-74.

2014-2015
Τον Ιούνιο του 2014, ο Φλεβαράκης υπέγραψε νέο μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας . Η απόδοση της ομάδας στη διάρκεια της κανονικής περιόδου 2014-15 δεν έπιασε υψηλά στάνταρντς, ωστόσο κατάφερε να τερματίσει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και ειδικότερα στη 12η θέση. Σημείωσε 8 νίκες σε 26 αγώνες, δύο περισσότερες από τον Πανελευσιανιακό που τερμάτισε στην προτελευταία θέση. Τους περισσότερους πόντους για το σύλλογο συγκέντρωσε ο Σέρβος Σλάβεν Τσούπκοβιτς (321 πόντοι, 26 παιχνίδια, 12,35 κατά μ.ό.), ακολουθούμενος από τους Αμερικανούς Τζάστιν Ίνγκραμ (317 πόντοι, 26 παιχνίδια, 12,19 κατά μ.ό.) και Άλεξ Χάρις (227 πόντοι, 14 παιχνίδια, 16,21 κατά μ.ό.). Ο Χάρις ήταν επίσης ο παίκτης με τη μεγαλύτερη ευστοχία στα τρίποντα στο σύνολο των ομάδων του Πρωταθλήματος (50%), ενώ ο Ίνγκραμ ήταν δεύτερος στον αντίστοιχο στατιστικό πίνακα για τις βολές (91,67% ευστοχία).

Σε ό,τι αφορά το Κύπελλο Ελλάδος, τα Τρικάλα απέκλεισαν στην πρεμιέρα της Β’ Φάσης τον Αετό Αθηνών, για να αποχαιρετήσουν με τη σειρά τους τη διοργάνωση στη 2η Αγωνιστική της Β’ Φάσης, κατόπιν ήττας από τον Κόροιβο Αμαλιάδας με σκορ 69-64.

2015-2016
Τον Ιούλιο του 2015, ο Φλεβαράκης ανανεώνει το συμβόλαιο του για τρίτη  χρονιά με τους Θεσσαλούς. Το Πρωτάθλημα της περιόδου οργανώθηκε με τη συμμετοχή 14 ομάδων, με τα Τρίκαλα να ολοκληρώνουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην 9η θέση της τελικής βαθμολογίας. Παρατηρήθηκε τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα στις ομάδες που είχαν συγκεντρώσει από 9 νίκες και 17 ήττες: τα Τρίκαλα, τον Απόλλωνα Πατρών και το Λαύριο. Βάσει των μεταξύ τους αποτελεσμάτων, ωστόσο, τα Τρίκαλα κατατάχθηκαν υψηλότερα από τους άλλους δύο συλλόγους. Η θέση αυτή ήταν μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, εντούτοις σήμαινε και πως η ομάδα έμενε εκτός Play-offs. Στα μέσα Απριλίου σημειώθηκε και αλλαγή προπονητή, καθώς ο Φλεβαράκης ανέλαβε ομάδα της Πολωνίας, δίνοντας τη σκυτάλη στον μέχρι τότε συνεργάτη του, Κώστα Παπάζογλου. Τους περισσότερους πόντους στη διάρκεια της χρονιάς συγκέντρωσε ο Βρετανός Όβιε Σόκο (313 πόντοι, 19 παιχνίδια, 16,47 κατά μ.ό.), ενώ δεύτερος παραγωγικότερος παίκτης ήταν ο συμπατριώτης του, Τζάστιν Ρόμπινσον (296 πόντοι, 24 παιχνίδια, 12,33 κατά μ.ό.).

Στο Κυπέλλο τα Τρίκαλα διαγωνίστηκαν στις τρεις αγωνιστικές της Β’ Φάσης. Συγκεκριμένα νίκησαν εκτός έδρας το Περιστέρι με σκορ 79-100  και έπειτα απέκλεισαν τον Ηρακλή με σκορ 66-78. Τελικά έμειναν εκτός συνέχειας έχοντας ηττηθεί με σκορ 82-67 από τον Φάρο Κερατσινίου.

ΣΕΖΟΝ 2016-2017:H ΑΡΧΙΚΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Το καλοκαίρι που μας πέρασε λοιπόν, η διοίκηση της ΚΑΕ. ήρθε σε αντιπαράθεση με τον ερασιτέχνη Αίολο Τρικάλων για ζητήματα που αφορούν τις οφειλές της ομάδας προς το δημόσιο. Παρόλο που η ομάδα πέτυχε την καλύτερη της αγωνιστικά θέση μέχρι σήμερα, το μέλλον της στην κορυφαία κατηγορία για αρκετό διάστημα, βάσει ορισμένων δημοσιευμάτων, κρίθηκε αβέβαιο, με σενάρια να κάνουν λόγο περί αντιμετώπισης του φάσματος του υποβιβασμού.

Όπως ξεκαθάρισε όμως ο πρόεδρος της ΚΑΕ Βαγγέλης Φρύδας εδώ στο Badbasket, το σύνολο των άνωθεν ισχυρισμών ανήκε στα όρια της ανυπόστατης φημολογίας, με την ομάδα να συνεχίζει ακάθεκτη τον σχεδιασμό της τρέχουσας περιόδου στα μεγάλα σαλόνια.

Ένας σχεδιασμός ο οποίος θα βρει την ομάδα ανανεωμένη με πολλά νέα πρόσωπα  αρχής γενομένης από την άκρη του πάγκου, όπου δεν θα βρίσκεται πλέον ο Κώστας Φλεβαράκης, που καθοδήγησε την θεσσαλική ομάδα στις τρεις προηγούμενες παρουσίες της στα μεγάλα σαλόνια, αλλά ο Γιάννης Καστρίτη ς(τον οποίο η ομάδα κατέληξε κατόπιν αρχικών συζητήσεων  με τον Χάρη Μαρκόπουλο και εν συνεχεία με τον Κύπριο κόουτς Αντώνη Κωνσταντινίδη), ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην Basket League την περασμένη σεζόν ως προπονητής του Αρκαδικού.

Από την σύνθεση της τελευταίας αγωνιστικής χρονιάς παρέμειναν τέσσερις Έλληνες παίκτες, οι Νίκος Καλλές, Φίλιππος Καλογιαννίδης, Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης και Γιάννης Καραθανάσης. Αποκτήθηκαν ο Ουκρανός διεθνής περιφερειακός Ολεξάντρ Λίποβι, ο προερχόμενος από τον Κολοσσό Ρόδου  Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο Ελληνογάλλος γκαρντ  Άγγελος Τσαγκαράκης, που θα κάνει ντεμπούτο στην Basket League, ο Λιθουανός πάουερ φόργουορντ Γκιλβίντας Μπιρούτα – ο οποίος έπαιξε για μικρό διάστημα στο Λαύριο την προηγούμενη σεζόν–και τρεις Αμερικανοί. Ο γκαρντ-σμολ φόργουορντ Κέλσει Μπάρλοου, γιος του Κεν, ενός από τους καλύτερους ξένους που φόρεσαν την φανέλα του ΠΑΟΚ,  οι γκαρντ Μάικ Κάφεϊ και Μάλκομ ΜακΜίλαν και στο ποστ ο δυναμικός.PF/C David Haughton.

Ο κόουτς Καστρίτης (ο οποίος είναι και ο νεαρότερος κόουτς του πρωταθλήματος) δήλωσε στην επίσημη σελίδα του Εσάκε οτι «Οι στόχοι μας είναι καταρχήν να γίνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα ομάδα. Σε κάθε αγώνα θέλουμε να δίνουμε το 100% της ενέργειας μας και των δυνατοτήτων μας. Προφανώς και ξεκινάμε με στόχο την παραμονή μας και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο μπορέσουμε να πετύχουμε.

Οι συνθήκες που βρήκα στα Τρίκαλα είναι καλύτερες από αυτές που ενδεχομένως είχα στο μυαλό μου φεύγοντας από τον Αρκαδικό και θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου. Η ομάδα των Τρικάλων αισίως διανύει την 4η σεζόν της στην Α1 και αυτό δείχνει πολλά, τόσο για την εμπειρία της στην κατηγορία, όσο και για την προσπάθεια των ανθρώπων της όλο το προηγούμενο διάστημα. Υπάρχει πολύ αγάπη και μεράκι για το μπάσκετ και από την διοίκηση και από τον κόσμο των Τρικάλων που στηρίζει έμπρακτα κάθε χρόνο την ομάδα και το ίδιο περιμένουμε να κάνει και φέτος.»

Πάμε να ρίξουμε και μια πιο διεξοδική ματιά στους ξένους που αποκτήθηκαν:

Kelsey Barlow: Like father like son.Ο υιός του μεγάλου Ken Barlow ακολουθώντας στα αγωνιστικά χνάρια του πατέρα του, επιστρέφει στα συναπτά 25 του για να αγωνιστεί στην χώρα στην οποία γεννήθηκε. Παίκτης που το espn τον κατέτασσε στο νούμερο 41 των forward της τάξης του στα χρόνια του Cathedral high school στην Ινδιανάπολη και λογιζόταν ως prospect 3 αστέρων από το scout.com.Αγωνίστηκε μια συναπτή 3ετία στους Boilermakers του Purdue όπου συμπεριλήφθηκε στην Big Ten All-Freshman team και αποτελούσε βασικό γρανάζι στο ρόστερ των Boilermakers ως junior, όντας starter σε 22 παιχνίδια, μετρώντας συνολικά 8,3 πόντους και 3,7 ριμπάουντ.Το μπαμ το έκανε ως senior, την σεζόν 13-14 όταν μετακόμισε στους Flames  του πανεπιστημίου του Illinois στο Σικάγο(αφου πρώτα έκατσε ένα χρόνο εκτός λόγω των κανόνων μεταφοράς που ισχύουν στο ncaa). Εκεί ο Kelsey έδειξε ουσιαστικές εκφάνσεις του ταλέντου του, καθώς ήταν ο μόνος παίκτης στην Horizon league ο οποίος οδήγησε την ομάδα του σε πόντους, ασσιστ και κλεψίματα. Ηταν ο μοναδικός στην Horizon league που έβαζε πάνω από 14 πόντους, κατέβαζε 5 ριμπάουντ και μοίραζε πάνω από 3,5 ασίστ. Έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του κολεγίου με back to back άνω τριαντάρες, με τους 38 πόντους απέναντι στο Wagner να ισοβαθμούν επίσης με την 3η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του προγράμματος..Δεν επιλέχθηκε από ομάδα του nba στο ντραφτ του ’14, με τους Grand Rapids Drive να τον επιλέγουν στο νούμερο 5 του 5ου γύρου του ντραφτ της D-league. Έμεινε 2 σεζόν εκεί, πραγματοποιώντας, ειδικά την περσινή  σεζόν σπουδαίες εμφανίσεις,.αγωνιζόμενος και 11 παιχνίδια στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας με την Lille. Κομπλέ πλάγιος με ικανό αθλητικό υπόβαθρο που μπορεί να ανταπεξέλθει σε διαφορετικά σχήματα και καταστάσεις στο παρκέ. Παίκτης που αναμένεται να αποτελέσει τον go to guy στο παρκέ για τον κόουτς Καστρίτη.

Mike Caffey:  «Πρωτοπαλίκαρο» του Dan Monson στους Long Beach State 49ers, προπονητή που φημιζόταν για τις ιδιαίτερα έντονες και σκληρές προπονήσεις του. PG-κλειδί στην επίθεση των 49ers, με την ικανότητα του να επιτίθεται στο καλάθι και να λειτουργεί ως distributor. Εξαιρετικός ballhandler με ικανότατη lateral quickness που τον καθιστά απειλή σε base screen επιθέσεις, αξιοποιώντας εξαιρετικά τα switch στην μπάλα αναγκάζοντας την άμυνα σε συνεχές rotation χτυπώντας σε miss-match και kick στην αδύνατη πλευρά (όχι τόσο ικανός στο να διαβάζει την αδυναμία της άμυνας στο pick and roll).Δυναμικός στο ανοικτό γήπεδο και στο coast to coast. Ικανός στο να δημιουργήσει προσωπική φάση τόσο στο να πάει μέχρι το mid-post, συνήθως χρησιμοποιώντας runner η mid range-short jumper, όσο και να εκτελέσει από την περιφέρεια, αλλά αρέσκεται περισσότερο να χρησιμοποιεί ως πυλώνα στήριξης το σκριν. Στερείται ελιτίστικων αθλητικών προσόντων και δύναμης, όντας ολίγον ασταθής στα τελειώματα και  στην επαφή με δυνατότερα και ψηλότερα κορμιά στο ποστ. Above average σουτέρ,  με γρήγορη απελευθέρωση και χαμηλό elevation, όντας αποτελεσματικός στο σύνολο του, με το shot selection πάραυτα να χρίζει βελτίωσης. Γρήγορα χέρια και πόδια τον καθιστούν ικανό στο αμυντικό κομμάτι, τόσο στο να ασκήσει πίεση ψηλά στην μπάλα όσο και να μπουκάρει με συνέπεια στις γραμμές τις πάσας αλλά χρίζει βελτίωσης στην αμυντική συμπεριφορά στο Pick and roll  Πολύ χρήσιμος παίκτης, που δεδομένα στο επίπεδο του ελληνικού πρωτάθλημα θα χρειαστεί δουλειά στο διάβασμα και στην κατανόηση των συνθηκών. Εξαιρετική σεζόν με την Jászberény, στην Ουγγαρία.


Oleksandr Lypovyy:  Ένα από τα σπουδαιότερα πρόσπεκτ και ταλέντα που έχει αναδείξει η Ουκρανία στις μικρότερες ηλικίες. Παίκτης ο οποίος ξεχώριζε ανάμεσα σε μια σπουδαία ουκρανική φουρνιά, με παίκτες όπως ο Olexandr Mishula,ο Andriy Lebedintsev,ο Artem Pustovyi, ο Vyacheslav Bobrov κτλ, σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα U20 όπως αυτά στο Μπιλμπάο το 2011 και σε U18 όπως στο Μετζ στην Γαλλία το 2009.Ο mvp του adidas eurocamp το 2012. Ένας δίμετρος (και κάτι) multifunctional και versative forward με wingspan στα 2,04, με καλοδομημένο frame και above average αθλητικό υπόβαθρο.Αll around παίκτης ικανός να αντεπεξέλθει τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι σε αρκετές θέσεις στο παρκέ. Ικανός να τρέξει και να τελειώσει φάσεις ή να μοιράσει μπάλες στο transition και στο coast to coast, όντας solid ballhandler. Ανταποκρίνεται με επάρκεια ως δημιουργός στο screen στην μπάλα και στην εξέλιξη του pick and roll, διαβλέποντας την κίνηση στην  αδύνατη πλευρά ή το κόψιμο πλαγίων από την baseline. Ικανός σουτέρ αν και όχι σε συνεπή και σταθερή βάση, με smooth μηχανική στο σουτ αλλά ολίγον τι αργό release. Διαθέτει επίσης (αν και  σε όχι καλολανσαρισμένη βάση) παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι στο ποστ, χρησιμοποιώντας turnaround jumpers και πιβοταρίσματα, αξιοποιώντας το μήκος του απέναντι σε κοντύτερους αντιπάλους.Tough defender, ο οποίος επιδεικνύει προσήλωση και επιμονή στα μετόπισθεν, όντας ικανός, χάρη και στο φυσικό του πακέτο, να μαρκάρει παίκτες από την θέση 1 μέχρι και ελαφρά 4αρια. Θα χρειαστεί να ρεγουλάρει τα συναισθήματα του σε ορισμένα σημεία και να μάθει να παίζει σε πιο «σκεπτόμενη» βάση.Χρηστικότατη συνολικά επιλογή από τους Θεσσαλούς.


Αγγελος Τσαγκαράκης; O  sniperman απο το Auffreville. Ο παίκτης  που μέχρι σήμερα διαθέτει το ρεκόρ εύστοχων τριπόντων (με 45 τρίποντα) που έχει σημειώσει freshman στην ιστορία του Oregon state. Pure shooter, ο οποίος ενσαρκώνει όλη την απαραίτητη φυσιογνωμία (υποδοχή ,άμεσο στήσιμο-σετάρισμα ποδιών και εκτέλεση με γρήγορη απελευθέρωση σε μηχανισμό που ομοιάζει αρκετά με αυτόν του Κώστα Βασιλειάδη) που απαιτείται για να λειτουργήσει ως off-guard στην περιφέρεια των Θεσσαλών.Αποτελεσματικός σουτέρ, είτε στημένος είτε μετά από ντρίμπλα ενώ μπορεί να σε σκοτώσει από έξω και σε καταστάσεις τρανζίσιον. Ξέρει να εκμεταλλεύεται σωστά τα σκρίνς και είναι ιδιαίτερα οξυδερκής στο κομμάτι «ξεμαρκάρισμα», καθώς διαβάζει το σώμα του αμυντικού και εκτός συστήματος μπορεί να αλλάξει πορεία, να πεταχτεί  έξω και να εκτελέσει. Το ίδιο καλός από μακρινή και μέση απόσταση, Σταθερή αξία στις προσωπικές. Ικανός στο να χτυπάει με pump fakes τα close out, διαθέτοντας, θα το χαρακτήριζα, above average ballhandling, αν και one dimensional, περνώντας τον διάδρομο μέχρι μέσα (διαθέτοντας και δυνατό frame) τελειώνοντας (όχι πάντα αποτελεσματικά) με semi runner η λόμπες στο Mid-post,  ενώ δείχνει ικανότητα στα τελειώματα και με το αριστερό χέρι (αν και δεξιόχειρας). Όχι ιδιαίτερα δυνατός στο οργανωτικό κομμάτι, αν και διαβλέπει, ειδικα μετά από down screen, το ρολάρισμα του screener προς την αδύνατη πλευρά ή προς το ποστ, πασάροντας επαρκώς. Δεν διακρίνεται για την έμφαση του στο αμυντικό κομμάτι καθώς δεν διαθέτει την απαραίτητα πλευρική ταχύτητα να μαρκάρει αποτελεσματικά γρήγορα και εκρηκτικά γκαρντ. Έμπειρος παίκτης που πέρασε το σύνολο της καριέρας του με συνέπεια στην pro B, στην Γαλλία. Ουσιαστικός στην φαρέτρα του κόουτς Καστρίτη.

Malcolm McMillan:  Ο ”ρούκι” των Θεσσαλών και τέως πρώτο βιολί του Jim Baron στους Golden Griffins του Canisius.Πρώτος σκόρερ (με 14,7 πόντους),πρώτος πασέρ (με 4,1 ασσίστ), πρώτος σε αναλογία ασσιστ/λαθών (με 2,3) και πρώτος σε επισκέψεις στην γραμμή της φιλανθρωπίας για τους Griffins ενω στις 2 τελευταίες κατηγορίες ηταν πρώτος και στην περιφέρεια της Metro Atlantic Athletic.Βραχύσωμος ποιντ-γκαρντ με σπουδαίο αθλητικό πακέτο και ιδιαίτερα ανταγωνιστική φυλοσοφία.Εκπληκτικός  στο transition και στο coast to coast με εξαιρετικά πατήματα και τελειώματα.στο ζωγραφιστό.Αρέσκεται στην επαφή με εξαιρετική ισορροπία στο κορμί.Σπουδαίος ballhandler ιδανικός για καταστάσεις απομόνωσεις  Δουλεύει πολύ καλά και ως spot, όταν παίρνει δηλαδή την μπάλα στα φτερά δημιουργεί ρήγμα κατά κόρον. βλέπει γήπεδο.διαβάζει τα double team και ταΐζει αρκετά τους ψηλούς του..Σπουδαίος ριμπάουντερ για τα υψομετρικά του δεδομένα χάρη στο μήκος το coordination,και το αθλητικό του υπόβαθρο.Σπουδαίος αμυντικός τοσο στο αμυντικό τransition οσο και στην πίεση πάνω στην μπάλα.Επιδεικνύει σπουδαία αμυντική συμπεριφορά σε καταστάσεις σε off screen sets καθώς και στις γραμμές της πάσας.Εδω θα χρειαστεί χρόνο και δουλειά στο να αποκωδικοποιεί και να αξιοποιεί καταστάσεις σε πιο κλειστες άμυνες καθώς και στο γενικότερο decision making του.Χρίζει βελτίωσης και σταθερότητας στο σουτ του ωσα να μην καθίσταται προβλέψιμος στο παιχνίδι του.Παίκτης με χαρακτηριστά ικανα για να παίξει πραγματικά καλό μπάσκετ σε ευρωπαικό επίπεδο.

Gilvydas Biruta: Γνωστός μας o 25χρονος Λιθουανός από την πρότερη θητεία του πέρσυ στο Λαύριο για 5 παιχνίδια, αντικαθιστώντας τον Άσλεϊ Χάμιλτον.Απόφοιτος των Rams του Rhode island το ’15, με τους οποίους συμπεριλήφθηκε δις στην Atlantic 10 All Academic team, για να μοιραστεί εν συνεχεία την περσινή σεζόν ανάμεσα στην πατρίδα του με την Neptunas και την χώρα μας με το Λαύριο. Διεθνής τόσο με την ομάδα U-16 αλλά και με αυτές των U-18 και U-20 της Λιθουανίας και κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-18 του 2008, και του χάλκινου μεταλλίου στο αντίστοιχο των U-16 του 2007. O Μπιρούτα είναι ένας solid πάουερ φόργουορντ στα 2,03, με wingspan κοντά στα 2.06, με καλογεμισμένο frame και ικανό αθλητικό υπόβαθρο για τα δεδομένα του.(το max vertical jump του υπολογίζεται στους 83,8 πόντους περίπου). Ικανός να αντεπεξέλθει και στην θέση του σέντερ χάρη στο μεγάλο και δυνατό κορμί του, πράγμα το οποίο έκανε κατά κόρον στο κολέγιο, εξαιτίας της έλλειψής ικανών center στους Rams. Καταρτισμένος αν και συνολικά ολίγον αγυάλιστος παίκτης. Διαθέτει και σουτάκι με καλοσχηματισμένο form αλλά απέχει σημαντικά από το να καταστεί σταθερή απειλή από μακριά  Τough guy, δουλευταράς στο ομαδικό κομμάτι και εξαιρετικός χαρακτήρας που μπορεί να αποτελέσει τον glue guy που θα προσπαθήσει να φέρει εις πέρας όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που  δεν αναγράφονται πάντα στους πίνακες της στατιστικής, εντός παρkέ για τον κόουτς Καστρίτη.

David Haughton: Απόφοιτος του Purchase State College κολεγίου στην division 3 του NCAA, με το οποίο κατέκτησε δις τον τίτλο στην Skyline Conference το ’13 και το ’14, όπου ψηφίστηκε και  Most Outstanding Player του τουρνουά. Εν συνεχεία πέρασε τον Ατλαντικό για να αγωνιστεί 2 σεζόν πέρσι και πρόπερσι στην Εσθονία με την Tarvas Rakvere, η οποία παίζει σε διπλό «ταμπλό», τόσο στο τοπικό πρωτάθλημα (KML) οσο και στην Baltic League. Πρόπερσι σημείωνε 9 πόντους και κατέβαζε 8 ριμπάουντ στην εσθονική λίγκα και 10,6 πόντους με 7,7 ριμπάουντ σε 10 ματς στην Βαλτική λίγκα ενώ πέρσι ειχε 10,1 πόντους και 7,9 ριμπάουντ στην Εσθονία και 9,1 πόντους με 8,7 ριμπάουντ αντίστοιχα στην Βαλτική λίγκα. O Haughton αποτελεί περίπτωση βραχύσωμου mobile PF/C,  με ύψος στο 1,98, όπου χάρη στο μεγάλο wingspan και στο εκπληκτικό πραγματικά frame του και στα εξαιρετικά αθλητικά του προχόντα κατορθώνει να ανατπεξέρχεται εξαιρετικά απέναντι σε ψηλότερους παίκτες στο ποστ. Παίκτης με καλοδουλεμένο upper και lower body (εντυπωσιακούς δικέφαλους και ώμους αν ρίξει κανείς μια ματιά), εξαιρετικό mobility, lateral ταχύτητα και γενικά  γρήγορες αντιδράσεις των άκρων, γεγονός το οποίο μπορεί να μεταφραστεί  άψογα σε press άμυνες,δυναμικά hedge-out και rim protection στο ζωγραφιστό. Εχει αρκετά πράγματα να μάθει και να αποκωδικοποιήσει σε υψηλό επίπεδο, όμως η πρώτη ύλη του είναι άκρως ενδιαφέρουσα, καθώς περιλαμβάνει σπουδαία ικανότητα στο ριμπάουντ, πολύ καλά τρεξίματα κατά μήκος του γηπέδου και μια διαρκώς ακμάζουσα ικανότητα στο να τελειώνει μπάλες που έρχονται στα χέρια του γύρω από το καλάθι. Λειτουργεί ως definer στο σύνολο του στο ζωγραφιστό σε δεύτερες ευκαιρίες ή βασιζόμενος στον δημιουργικό οίστρο των γκαρντ, αλλά διαθέτει advanced ball handling και αρκετές φορές, όταν υποδεχτεί την μπάλα στο mid-post η στο πλάι στην baseline, θα την βάλει στο παρκέ, παίρνοντας συνολικά τον διάδρομο προς τα δεξιά, τελειώνοντας ως επί το πλείστον δεξιά ( right hand dominant στο σύνολο του ,το αριστερό θέλει δουλειά). Διαθέτει ένα όλο και πιο βελτιωμένο, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα, σουτ από μέση απόσταση, με συμπαθητικό form στην εκτέλεση, σουτάροντας λίγο χαμηλά αλλά γρήγορα. Σημαντική λύση στο ποστ για τους Θεσσαλούς. εφόσον η ομάδα στερείται συνολικά ψηλών παικτών, με τον μ.ο ύψους της ομάδας να κυμαίνεται στο 1,97 περίπου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ
Tα Τρίκαλα ξεκίνησαν πιο αργά σε αντίθεση με το σύνολο των ομάδων της Basket League τον φετινό σχεδιασμό, παίζοντας κατευθείαν το πρώτο επίσημο τους παιχνίδι για την 1η αγωνιστική της 2ης φάσης του κυπέλλου με τον προμηθέα στις 21 Σεπτεμβρίουm στο κλειστό των Τρικάλων όπου ηττήθηκαν με 67-70.

Εν συνεχείαm έδωσαν 2 φιλικά παιχνίδια με ισάριθμες νίκες επί του Γ Σ Λάρισας με 77-58 στο κλειστό των Τρικάλων στις 25 Σεπτεμβρίου, και επί της ΑΕΛ με 69-67, επίσης στο κλειστό, για να ακολουθήσει το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος απέναντι στον Άρη μέσα στο Nick Galis Hall και η ήττα με 75-65.

Η πρώτη νίκη σε επίσημο ματς για την ομάδα ήρθε στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, με 65-60 στο κλειστό των Τρικάλων

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συνέχεια.