Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Φήμες για διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (9/12) στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη για το ζήτημα της οπαδικής βίας, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και αναμένονται ανακοινώσεις.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκη Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα (11/12), κατά την ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Κατά πληροφορίες τα δύο σενάρια που τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη ήταν η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛΑΣ στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, κάτι που ζητούν και οι ενώσεις των αστυνομικών.

Και δεύτερον η διακοπή όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

 

Το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (9/12) νέο ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με την κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε από τα επεισόδια στον Ρέντη

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν “Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος”.