Συνελήφθη και ομολόγησε o οπαδός που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό

Ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων

Συνελήφθη και ομολόγησε το πρωί της Κυριακής (10/12) o οπαδός που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό στα επεισόδια στον Ρέντη.

Όπως αναφέρει ο συλληφθέντας, κάποια στιγμή το βράδυ της Πέμπτης, τα άτομα που βρίσκονταν εντός του γηπέδου, εν ώρα αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για το Λιγκ Καπ, ενημερώθηκαν να βγουν έξω.

Έπειτα προμηθεύτηκαν από άλλα άτομα τα αντικείμενα που πέταξαν προς τους αστυνομικούς και στον ίδιο, όπως λέει, έδωσαν την ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει.

Όταν την ενεργοποίησε, την εκσφενδόνισέ, την είδε να χτυπάει στο έδαφος και μετά είδε τον αστυνομικό να γονατίζει, όπως είπε.

Ρέντη: Αναζητά πέντε άτομα η ΕΛΑΣ για την επίθεση – Τα έχει «χαμένα» ο 18χρονος συλληφθέντας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τη σύλληψη του 18χρονου για τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού στο Ρέντη από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς αναζητούνται συνολικά πέντε ακόμα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι Αρχές έχουν εντοπίσει τον ρόλο πέντε ατόμων και αναζητούνται. Μάλιστα, έχει ξεχωρίσει ο ένας εξ αυτών ως «εγκέφαλος» της δολοφονικής επίθεσης στη διμοιρία των ΜΑΤ.

Παράλληλα, ο 18χρονος συλληφθείς παραμένει στην ΓΑΔΑ όπου σταδιακά αρχίζει να συνειδητοποιεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Ωστόσο, δεν έχει δώσει αρκετά στοιχεία αναφορικά με τους εμπλεκόμενους στην επίθεση καθώς όπως τόνισε φορούσαν κουκούλες και δεν μπορούσε να διακρίνει τους υπόλοιπους.