Προφυλακιστέος ο 18χρονος χούλιγκαν – “Δεν είχα πρόθεση να προκαλέσω βλάβη σε κανέναν”

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 18χρονος κατηγορούμενος για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στον Ρέντη.

 

Ο 18χρονος, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την οπαδική βία, έφτασε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο γραφείο της ανακρίτριας Πειραιά λίγα λεπτά πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης, την ίδια στιγμή που οι έρευνες των Αρχών για τον καθογητή της επίθεσης συνεχίζονται και ο κλοιός σφίγγει γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στην απολογία του, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ παραδέχτηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια, όμως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, για αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο.

Ο ίδιος πάντως δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένειά του.