Η ντοπιολαλιά, το Ιιιιιααα, ο κλόουν και ο ψαράς!!!

Ο «ΦΛΟΥ» της 14/11/2023

Ντοπιολαλιά

Η μαγεία της ντοπιολαλιάς μας αναδείχτηκε μέσα από ένα βιντεάκι του αγώνα Κρύα Βρύση – Βασιλική που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής στο γήπεδο της Καλαμπάκας. Πήρε ένα απόσπασμα το Luben TV (βλέπε εδώ) και έβαλε υπότιτλους – όπου αυτό ήταν δυνατόν γιατί υπήρχαν και ακατάληπτα λόγια– στα μπινελίκια που έριχναν προς τον διαιτητή. Έτσι το πανελλήνιο θαύμασε τον πλούτο, την γλαφυρότητα και το βάθος της Τρικαλινής γλώσσας!!!

Ιιιιιααα

Ακόμη και τον ΦΛΟΥ, τον επι χρόνια μελετητή της Τρικαλινής γλώσσας των γηπέδων,  αυτό το «Ιιιιιααα» στο οποίο προσέθεσε ο ποιητής της εξέδρας  και τον προσδιορισμό «κατάχαζε»  τον γονάτισε!!!

Κορυφαίο

Το κορυφαίο ακούγεται στο τέλος. Σε μεγάλο οίστρο φίλαθλος απευθυνόμενος προς τον διαιτητή λέει «Θα μας χαλάσεις τα Σάββατα;» για να λάβει απάντηση από άλλον που του λέει: «Κυριακή είναι ρε…».

Κέρκυρα

Και τώρα Κέρκυρα για τον ΑΟΤ και ματς με την Λευκίμμη που πέρυσι να θυμίσουμε ότι είχε κερδίσει τους «κυανέρυθρους» στο νησί…

Αυθημερόν

Αυθημερόν θα ταξιδέψει η ομάδα. Είδαμε τι γινόταν πέρυσι με τις διανυκτερεύσεις οπότε άλλαξε φέτος το τροπάριο…Και είναι και πιο αποτελεσματικό το σύστημα. Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Νίκογλου που μέχρι και στην Κρήτη αυθημερόν την πήγαινε την ομάδα!!!

Πρώτο γκολ

Το πρώτο του γκολ με την φανέλα των Τρικάλων σημείωσε ο Γιάννης Σκόνδρας. Ο πολύπειρος αμυντικός είχε σκοράρει και πέρυσι στην Γ’ Εθνική με την Φήκη πέντε φορές. Το ένα γκολ μάλιστα ήταν σε βάρος του ΑΟΤ…

Κλόουν

«Κλόουν» της προπονητικής χαρακτήρισε τον δικό μας Γιώργο Βαζάκα ο Αλέξης Κούγιας. Προς τι ο χαρακτηρισμός; Μα γιατί η ομάδα του Γρεβενιώτη, ο Παναργειακός, κέρδισε την Κόρινθο του ποινικολόγου ο οποίος είχε παράπονα από την συμπεριφορά του στο παιχνίδι αλλά και από τον διαιτητή τον οποίο και λοιδώρησε (sic) για το ύψος του!!!

Ψαράς

Παλιότερα και σε ένα παιχνίδι ΑΕΛ-Πιερικός τον είχε αποκαλέσει «ψαρά» γιατί ο Βαζάκας είπε «δεν τον γνώρισα τον Κούγια, είναι παραμορφωμένο το πρόσωπο του» αφήνοντας αιχμές για πλαστικές επεμβάσεις…

Ξεβράκωμα!!!

Να σημειώσουμε ότι μετά τη λήξη του  αγώνα ο Αλ.Κούγιας σε επιτέθηκε στον διαιτητή Παυλόπουλο και αποπειράθηκε, παρουσία αστυνομικών να του κατεβάσει το σορτσάκι! ‘Ηταν και πιο κοντός απ’ αυτόν οπότε τον είχε!!!

Μανούρας

Στον όμιλο αυτό φωτιά της Γ’ Εθνικής που εκτός απ Κόρινθο και Παναργειακό έχει και Ρόδο, Αστέρα Βάρης διαπρέπει ο δικός μας Νίκος Μανούρας με τον Παναιγιάλειο που κάνει ένα εντυπωσιακό σερί και είναι τρεις βαθμούς από την κορυφή…

«ΦΛΟΥ»

….ιιιιιααα!!!