Aπέφυγε τα χειρότερα ο ΠΑΟ κι ελπίζει για τη ρεβάνς

Ο Παναθηναϊκός ήταν στριμωγμένος  από τα γκολ των Ρουίθ και Τζαλό όμως ο Μαντσίνι τον λύτρωσε μειώνοντας 2-1 στο 90+5′ και τον κρατάει ολοζώντανο στο κόλπο της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League

Στο 48′ ο Μπρινιόλι έκανε την πρώτη του σπουδαία επέμβαση στο παιχνίδι, διώχνοντας σωτήρια σε κόρνερ το πλασέ του Ρουίθ από το ύψος της μικρής περιοχής, για να έρθει όμως τρία λεπτά αργότερα το 1-0.

Πάλι από τα αριστερά κινήθηκαν οι γηπεδούχοι, με τον Μπρούμα να γυρίζει τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, τον Ρικάρντο Όρτα να αφήνει τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και τον Αμπέλ Ρουίθ να νικάει τον Ιταλό πορτιέρε με συρτό σουτ από το ημικύκλιο.

Το γκολ αυτό έφερε ευφορία στους Πορτογάλους και απογοήτευση στους παίκτες του Παναθηναϊκού, με το επόμενο δεκάλεπτο να βρίσκει την Μπράγκα να έχει τον απόλυτο έλεγχο του κέντρου και να μεταφέρει πίεση στα πράσινα καρέ, την ώρα που οι παίκτες της ελληνικής ομάδας αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα.στο 75ο λεπτό η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε στον ύπνο, με τον Γεβντάι να χάνει τη μπάλα μετά από εκτέλεση πλαγίου και τον Όρτα να τροφοδοτεί τον Τζαλό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ανοργανωσιά των πρασίνων στα μετώπισθεν και εκτέλεσε με άπιαστο δεξί σουτ τον Μπρινιόλι (2-0).

Η συνέχεια βρήκε τους δύο προπονητές να κάνουν αλλαγές και το ματς να θυμίζει παρτίδα σκάκι, με τον Παναθηναϊκό να βγαίνει μπροστά ψάχνοντας το γκολ και την Μπράγκα να παίζει για να προστατεύσει το πολύτιμο 2-0, ούσα όμως επικίνδυνη όπως έδειξε η απόκρουση που χρειάστηκε να κάνει ο Μπρινιόλι στο 90+4′ για να νικήσει σε τετ α τετ τον Ρόνι Λόπες.

Ο Παναθηναϊκός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και όπως στο “Βελοντρόμ” έτσι και στην Πορτογαλία ξέρανε τους αντιπάλους του, σκοράροντας στις καθυστερήσεις. Αυτή τη φορά, ήρωας για τους πράσινους ήταν ο Ντανιέλ Μαντσίνι, με τον Αργεντινό εξτρέμ να δέχεται υπέροχη κάθετη πάσα από τον Ιωαννίδη και να βγαίνει απέναντι στον Ματέους, για να τον νικήσει με πλασέ και να μειώσει σε 2-1, .

Ένα γκολ το οποίο κρατά ζωντανό τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της πρόκρισης πέτυχε ο Μαντσίνι στο 90+5′ του αγώνα με την Μπράγκα.

Ο Φώτης Ιωαννίδης με τρομερή μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Αργεντινό εξτρέμ και εκείνος με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-

  • Σκόρερ: Αμπέλ Ρουίθ (51′), Τζαλό (73′)
  • Κίτρινες: Τζούριτσιτς (8′), Νιακατέ (45+5′), Φόντε (53′), Αράο (84′)
  • ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Γκόμες, Φόντε, Νιακατέ, Μαρίν, Αλ Μουσράτι (36′ Αντρέ Όρτα), Πίτσι (65′ Τζαλό), Καρβάλιο, Ρικάρντο Όρτα (85′ Ρόνι Λόπες), Ρουίθ (86′ Μπανζά), Μπρούμα (86′ Κάστρο)
  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιανίδης, Γεβντάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ (82′ Αράο), Τζούριτσιτς (65′ Μπερνάρ), Βιλένα (76′ Τσερίν), Παλάσιος (76′ Αϊτόρ), Σπόραρ (65′ Ιωαννίδης), Μαντσίνι