Το Πακιστάν ανακοίνωσε 300 νεκρούς στο ναυάγιο Πύλου

Τον θάνατο 300 και πλέον Πακιστανών στο ναυάγιο της Πύλου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας της χώρας, Μοχάμεντ Σαντίκ Σαντζράνι, σύμφωνα με δήλωση την οποία μεταφέρει το CNN.

Ο ίδιος θέλησε να συλλυπηθεί τις οικογένειες των θυμάτων, λέγοντας: “Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί6k σας και προσευχόμαστε οι ψυχές των εκλιπόντων να βρουν αιώνια ειρήνη. Αυτό το καταστροφικό περιστατικό υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστεί και να καταδικαστεί η αποτρόπαια πράξη της παράνομης εμπορίας ανθρώπων“.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ κήρυξε για σήμερα Δευτέρα, εθνική ημέρα πένθους για όσους έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο, ενώ σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Μάλιστα, διέταξε “έρευνα υψηλού επιπέδου” για το περιστατικό, διαβεβαιώνοντας “ότι όσοι βρεθούν αμελείς ως προς το καθήκον τους θα λογοδοτήσουν. Η ευθύνη θα καθοριστεί μετά την έρευνα και θα πέσουν κεφάλια”.

Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε τετραμελής επιτροπή που ηγείται της έρευνας, ώστε να διερευνήσει τις πτυχές της τραγωδίας και να βρει τους υπεύθυνους.

Υπενθυμίζεται πως οι πακιστανικές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι συνέλαβαν δέκα άτομα ύποπτα για συμμετοχή σε διακίνηση ανθρώπων.

Εννέα άτομα «που εμπλέκονται σε επιχειρήσεις εμπορίας ανθρώπων» συνελήφθησαν στο πακιστανικό Κασμίρ, από όπου και κατάγονταν τα περισσότερα θύματα. Ένας άλλος συνελήφθη στο Γκουτζράτ της Παντζάμπ, μια πόλη που εδώ και πολύ καιρό αποτελεί γόνιμο έδαφος για όσους θέλουν να μεταναστεύουν.