Nέα αναστάτωση και κατακραυγή για την Τράπεζα Θεμάτων

Για μια ακόμα ημέρα  οι καθηγητές είχαν πρόβλημα στο να βγάλουν τα θέματα για να γράψουν οι μαθητές στις ενδοσχολικές εξετάσεις τους, κάτι που σε πολλούς δημιουργεί ανησυχία για το τι μπορεί να γίνει στις πανελλήνιες, αφού είναι η δεύτερη συνεχόμενη μέρα που γίνεται κάτι τέτοιο.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) δέχτηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα από τους διευθυντές των σχολείων -συνολικά περίπου 1.400 σε όλη τη χώρα- και τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ερώτημα είναι πώς θα αντιμετωπιστούν νέες αναβολές στην εξέταση των μαθημάτων, κυρίως της Γ’ Λυκείου, αφού οι τελειόφοιτοι των Επαγγελματικών και των Γενικών Λυκείων ξεκινούν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι μεν την Πέμπτη, οι δε την Παρασκευή.

 

Πάντως μαθητές και εκπαιδευτικοί, η ΟΛΜΕ και κατά τόπους ΕΛΜΕ, κόμματα της αντιπολίτευσης και χιλιάδες πολίτες στο διαδίκτυο εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την κατάρρευση της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων με αποτέλεσμα τα σχολεία να αδυνατούν να αντλήσουν θέματα και σε πολλές περιπτώσεις να αναβληθούν οι εξετάσεις.