Τρίτη η Μονακό , κέρδισε την παρατημένη Μπάρτσα

Η Μονακό στην πρώτη της παρουσία σε Final Four κέρδισε την Μπαρτσελόνα με 78-66, κατακτώντας την τρίτη θέση, με τους Ισπανούς να τα μαζεύουν άρον-άρον για την επιστροφή.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους εμφανίστηκε και πάλι προβληματική, με το κακό κλίμα μετά την ήττα από τη Ρεάλ στον ημιτελικό να είναι εμφανές σε όλες τις κινήσεις των Καταλανών στο παρκέ, αλλά και στον πάγκο.

Αντίθετα η Μονακό έβγαλε ενέργεια, με τον Σάσα Ομπράντοβιτς να κάνει και ροτέισον και να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όσους δεν αγωνίστηκαν κόντρα στον Ολυμπιακό, φτάνοντας στην εύκολη νίκη και στο πρώτο πλασάρισμά της σε τρίτη θέση σε Final Four.

Για μόλις 6:17 λεπτά αγωνίστηκε ο Μάικ Τζέιμς, που είχε 3 πόντους, και μένει να φανεί αν ήταν απόρροια κόπωσης, ή μήνυμα του Ομπράντοβιτς προς τον Αμερικανό άσο μετά τις δηλώσεις του και την απάντηση του τεχνικού της Μονακό.

Πρώτος σκόρερ για τους Μονεγάσκους ήταν ο Μάθιου Στραζέλ, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους, με τους Άλφα Ντιαλό και Έλι Οκόμπο να προσθέτουν άλλους 10.

Από την πλευρά της Μπαρτσελόνα ο μόνος παίκτης που είχε διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς, που σε ένα αδιάφορο ματς πέτυχε 15. Στους 9 Άλεξ Αμπρίνες.