Ισοπαλία στα δύο ντέρμπι-Πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό δεν είχε νικητή και γκολ, με την Ένωση να σπαταλά την ευκαιρία να ανεβεί μόνη στην κορυφή, μετά από την ισοπαλία στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Οι κιτρινόμαυροι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες όμως έπεσαν πάνω στο τείχος του Τζολάκη, ενώ οι ερυθρόλευκοι έχασαν κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρουν, ενώ το γκολ του Μπακαμπού στο 69′ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Οι ερυθρόλευκοι σκόραραν στο 69ο λεπτό με τον Μπακαμπού. Ο Χουάνγκ έβγαλε τον Κονγκολέζο επιθετικό στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, εκείνος έφυγε στην κορυφή και σκόραρε, αλλά μετά το τσεκ στο VAR φάνηκε ότι ο Μπακαμπού ήταν εκτεθειμένος.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να παίζουν στο ίδιο τέμπο και να ψάχνουν το γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη, δίχως όμως αποτέλεσμα, καθώς το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους. Στο 87ο λεπτό η ΑΕΚ απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Λιβάι Γκαρσία στο 87′. Στη δεύτερη ο Εμβιλά έσωσε τους ερυθρόλευκους.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής απείλησε σε δύο περιπτώσεις στο 90+6′ και το 90+9′. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τζολάκης τον σταμάτησε, ενώ στην τελευταία του τελική, η κεφαλιά του πέρασε εκτός δίχως να απειλήσει των κίπερ των ερυθρολεύκων.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (81′ Ελίασον), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (60′ Πινέδα), Άμραμπατ (90+3′ Ζίνι), Γκατσίνοβιτς (81′ Φερνάντες), Τσούμπερ (60′ Μάνταλος), Γκαρσία.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα (46′ Ντόη), Ρέαμπτσουκ, Σαμασέκου (76′ Κασάμι), Εμβιλά, Χουάνγκ (89′ Βρουσάι), Μπιέλ (64′ Μασούρας), Φορτούνης, Μπακαμπού (76′ Ελ Αραμπί).

 

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-1

Εφτάψυχος στη μάχη για τον τίτλο αποδεικνύεται ο Παναθηναϊκός ο οποίος βρέθηκε αγκαλιά με το τρίποντο στο ματς με τον ΠΑΟΚ, δέχτηκε την ισοφάριση και ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες στα τελευταία δέκα λεπτά κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο, όπως αποδείχτηκε 1-1, καθώς ισόπαλο έληξε και το παιχνίδι στην OPAP Arena ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Το τριφύλλι παρέμεινε και μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και θα πάει την Κυριακή στο άδειο “Γ. Καραϊσκάκης” για να παίξει τα ρέστα του σε ένα ματς που ουσιαστικά θα του δώσει το πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στην αναμέτρηση της Λεωφόρου οι πράσινοι ήταν αυτοί που άνοιξαν πρώτοι το σκορ με τον Μαντσίνι αρκετά νωρίς. Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος όμως μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και σόκαρε τον Παναθηναϊκό με τον Μπράντον Τόμας να ισοφαρίζει σε 1-1 με ένα πανέμορφο γκολ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ (86′ Μάγκνουσον), Τσέριν, Μπερνάρ (74′ Κλεϊνχέισλερ), Μαντσίνι (86′ Παλάσιος), Ιωαννίδης, Σπόραρ (61′ Πέρεθ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (81′ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (71′ Ντάντας), Φελίπε Σοάρες, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (81′ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (28′ Μπράντον Τόμας).

 

Η όγδοη αγωνιστική

 

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0

Άρης – Βόλος 4-2

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1

Η  βαθμολογία των πλέι-οφ της Super League

1. Παναθηναϊκός 34 77 46-14
2. ΑΕΚ 34 77 63-16
3. Ολυμπιακός 34 67 68-24
4. ΠΑΟΚ 34 64 55-31
5. Άρης 34 50 53-38
6. Βόλος 34 40 35-60

 

Σε περίπτωση που προκύψει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

– Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

– Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

– Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Τα ματς που απομένουν

9η αγωνιστική

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

20:00: Άρης – ΑΕΚ

20:00: Βόλος – ΠΑΟΚ

20:00: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

 

10η αγωνιστική

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

20:00: ΑΕΚ – Βόλος

20:00: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

20:00: Παναθηναϊκός – Άρης