Τι λέει ο Πολωνός διαιτητής «Με χτύπησαν και με έφτυσαν»

Στη δημιοσιότητα ήρθθαν δηλώσεις από τον Πάβελ Ρατσκόβσκι που είχε οριστεί να διευθύνει το Άρης-ΑΕΚ. Ο Πολωνός ρέφερι μίλησε στην ιστοσελίδα της πατρίδας του «weszlo». Εκεί λοιπόν επισήμανε εκ νέου πως δέχτηκε επίθεση από κάποιον άνδρα που τον ενημέρωσε πως είναι οπαδός του Παναθηναϊκού. Όλα αυτά μόλις προσγειώθηκαν στην Αθήνα.

«Δέχθηκα επίθεση από οπαδό του Παναθηναϊκού μετά την προσγείωση στην Αθήνα. Με έφτυσαν και με χτύπησαν», είπε χαρακτηριστικά ο Πολωνός διαιτητής και συνέχισε:

Zhτησα την παρέμβαση της αστυνομίας αφού ο βοηθός μου, μας χώρισε. Είπα στην αστυνομία πως ο τύπος αυτός με χτύπησε και με έφτυσε, όμως με ρωτούσαν επίμονα εάν ήπια κάτι.  Επαναλάμβαναν αυτή την ερώτηση. Τους είπα «τίποτα». Αποδείξτε το αν ήπια κάτι.

Εκεί παραμείναμε όλη νύχτα, αλλά και την μέρα. Είναι αναληθές πως πήγαμε σε ντισκοτέκ ή πως με κάλεσε κάποιος και δεν απάντησα. Το πρωί σηκωθήκαμε κανονικά για να πάρουμε το πρωινό μας και τότε ήρθε ο κ. Μπένετ, ο οποίος μας είπε πως λόγω του χθεσινού περιστατικού υπήρχε πρόβλημα και πως δεν θα μπορούσα να ‘σφυρίξω’ στην αναμέτρηση. Μετά από όλα αυτά ξεκίνησαν τα αρνητικά δημοσιεύματα περί σκανδάλου στον ελληνικό Τύπο».

– Πως σας αναγνώρισε ο οπαδός; Θεωρείτε είχε προσχεδιάσει την επίθεση σύμφωνα με τα λεγόμενα σας;

«Δεν ξέρω πως με αναγνώρισε. Είπε στα media πως γνωρίζω τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και μιλούσα για τον Ολυμπιακό. Ούτε καν ισχύει αυτό. Δεν αναφέρθηκα στον Ολυμπιακό. Μιλήσαμε για το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που είχα ‘σφυρίξει’ το 2022. Καθόταν πίσω μας και άκουγε τι συζητούσαμε. Είμαι επαγγελματίας διαιτητής. Δεν θα έκανα τέτοια πράγματα. Θα ήταν ‘αυτοκτονία’ εάν έκανα κάτι τέτοιο.

Δεν θα ήταν δυνατόν να πίνω αλκοόλ πριν από ένα τέτοιο παιχνίδια. Ξέρετε είμαστε η νέα γενιά διαιτητών στην Πολωνία. Έχουμε αφήσει πίσω μας εδώ και 20 χρόνια την όποια διαφθορά μπορεί να υπήρχε. Είναι μια καταστροφή. Μέσα από το διαδίκτυο γίνεται μια κλιμάκωση των γεγονότων που έχει αντίκτυπο στα συναισθήματα της οικογένειας μου».

«Θα ήθελα κατηγορηματικά να διαψεύσω πως ήμουν μεθυσμένος ή πως είχα επιθετική συμπεριφορά. Δέχθηκα επίθεση από δύο Έλληνες που μιλούσαν πολωνικά. Αυτοπροσδιορίστηκαν ως οπαδοί του Παναθηναϊκού και μου επιτέθηκαν αρχικά, φραστικά κατηγορώντας με για στημένο παιχνίδι και στη συνέχεια μου επιτέθηκαν σωματικά αφού με έφτυσαν και με έσπρωξαν.

Απευθύνθηκα στην ασφάλεια του αεροδρομίου, η οποία ηρέμησε τους δύο άνδρες. Μετά από αυτό το συμβάν κατευθύνθηκα αμέσως για το ξενοδοχείο όπου έμεινα όλη τη νύχτα. Αρνούμαι τις ψευδείς ειδήσεις για μένα και το διαιτητικό επιτελείο μου».