Μίλησε η γυναίκα που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη

Η Ελ. Χρονοπούλου τοποθετήθηκε για το συμβάν

Δικηγόρος και ιδιαίτερα ενεργή πολιτικά είναι η γυναίκα  η οποία  έχει καταγγείλει τον ευρωβουλευτή – εκλεγμένο με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ- Αλέξη Γεωργούλη για βαρύ ποινικό αδίκημα.

Η Ελ. Χρονοπούλου υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παλιότερα του Ευρωκοινοβουλίου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. δηλώνει ότι έχει προβεί σε καταγγελία κατά του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2020, την επομένη του συμβάντος, και επισημαίνει ότι μέχρι τώρα είχε επιλέξει να αντιμετωπίσει το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους της και δεν είχε ενημερώσει κανέναν, ούτε την οικογένειά της.

Παράλληλα, η Ελ. Χρονοπούλου αφήνει αιχμές για τη διαρροή των προσωπικών της στοιχείων και σημειώνει ότι «έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

Όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη έγινε το 2020 και προσωποποιήθηκε το 2020,σύμφωνα με πληροφορίες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Το όνομα του στελέχους του ΠΑΣΟΚ είχε γίνει γνωστό περίπου ένα χρόνο πριν όταν εξελέγη τέταρτη στη σειρά κατάταξης μεταξύ των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ θεωρείται στενή συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη. Πρόκειται για νέα και δυναμική γυναίκα, που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ ως εκπρόσωπος του απόδημου ελληνισμού, θεωρούνταν και φαβορί για μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και . Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών).Είναι δύτρια και δρομέας.

Σύμφωνα με το Open, οι βελγικές αρχές κάνουν έρευνα με φόντο την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη. Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι έχει γίνει αίτημα για άρση της ασυλίας από τις βελγικές αρχές. Την υπόθεση αναλαμβάνει η νομική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου και θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα στάδια για την άρση της ασυλίας ενός ευρωβουλευτή. Οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι το αίτημα για άρση της ασυλίας αφορά υπόθεση παρενόχλησης σε γυναίκα.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μέτσολα.

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωσή του ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρει: «Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές.

Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια.

Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση

Αλέξης Γεωργούλης»