Μείωση φόρων κι ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο πρωθυπουργός,  για την Οικονομία, την Ανάπτυξη και την Αγορά Εργασίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις για τον κατώτατο μισθό, τις νέες αυξήσεις, αποκαλύπτοντας ότι έρχεται ενιαίο μισθολόγιο στους δημοσίους υπαλλήλους το 2024.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι βασικό μέλημά του είναι η πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που επικρατεί στην αγορά. Δεν απάντησε στο ερώτημα πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Τι είπε για τη μείωση φόρων

Για τη μείωση των έμμεσων φόρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε περίπτωση που η ΝΔ εκλεγεί στις εκλογές, είπε:

  • Μειώσαμε τη φορολόγηση στο κεφάλαιο και στις επιχειρήσεις
  • Υπήρχαν μειώσεις και στους έμμεσους φόρους, στις μεταφορές, στα γυμναστήρια κ.λπ.
  • Μειώσεις στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές

«Ο κ. Τσίπρας είχε αφανίσει την ελληνική κοινωνία και τη μεσαία τάξη και εμείς ήμασταν απολύτως συνεπείς», είπε και απαντώντας σχετικά για το σχέδιο της επόμενης τετραετίας είπε ότι θέλει να το κάνει πιο συγκεκριμένα.

«Όλες οι μειώσεις φόρων που νομοθετήσαμε, ήταν μειώσεις που σεβάστηκαν τις ανάγκες της χώρας για δημοσιονομική σιγουριά. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι για το πρωτογενές πλεόνασμα».

Στόχος είναι οι μειώσεις να φτάσουν στον καταναλωτή. «Πιθανές οι μειώσεις στους έμμεσους φόρους από την επόμενη τετραετία», είπε.

Τι είπε για τον κατώτατο μισθό και τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

1η Απριλίου είναι εύλογη ημερομηνία για τον νέο κατώτατο μισθό, καθώς τότε ξεκινά η τουριστική περίοδος. Ξεκαθάρισε ότι ο χρόνος των εκλογών δεν συνδέεται με τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπάρχει βελτίωση στους μισθούς σε σχέση και με την παραγωγικότητα στην αγορά εργασίας. «Θέλουμε οι δουλειές να είναι καλύτερες και να αμείβονται.

Μάλιστα, είπε ότι στόχος είναι οι εργαζόμενοι να είναι πλήρους απασχόλησης και να έχουν εισόδημα.

Η αύξηση στον κατώτατο μισθό είναι σημαντική. Εχουμε πάει στα 713 ευρώ, αναμένεται μία ακόμη αύξηση στον κατώτατο μισθό. «Θα είναι σημαντική η αύξηση στον κατώτατο μισθό», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπορούν να κάνουν και άλλες αυξήσεις οι επιχειρήσεις. Υπάρχει η δυνατότητα οι εργαζόμενοι να γίνονται μέτοχοι στις επιχειρήσεις. Υπάρχουν δυνατότητες για παροχές σε είδος, δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας, παιδικοί σταθμοί που χρηματοδοτούνται.