Σπυράκος : Η θέση του ΑΟΤ δεν είναι γι αυτή την κατηγορία

Εριξε ευθύνη και στον προπονητή

Καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή Prisma Sports με τον Βησσαρίωνα Σάκκο, που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στις 20:00 το βράδυ ήταν ο Περικλής Σπυράκος.

Σχολιάζοντας την παρουσία του στον αγώνα με τον ΑΟΤ  στην Πάργα εξέφρασε την απογοήτευση του για την διεξαγωγή του αγώνα.

Ο λόγος που εκφραστικά έτσι μέσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook, είναι χωρίς να έχω διάθεση να μειώσω τη νίκη του Απόλλωνα Πάργας που είναι κόσμημα για την κατηγορία μας και μπράβο διοίκηση που έχει μία τέτοια ομάδα, ο ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ δεν θα έπρεπε να παίζει σε αυτή την κατηγορία καθώς έχει 13 συμμετοχές στην Α Εθνική κι άλλες 22 στη δεύτερη.

Η θέση του πρέπει να είναι στην πρώτη Εθνική είτε στη δεύτερη και να πηγαίνει να κάνει στην Πάργα, χωρίς να έχω διάθεση να μειώσω την Πάργα,  για την ιστορία του είναι ένα μελανό σημείο.

Το γήπεδο της Πάργας έχει μία ιδιαιτερότητα καθώς γίνονται πολλές φάσεις εύκολα, είναι πλαστικό, οι παίκτες δεν είναι μαθημένοι στον πλαστικό χλοοτάπητα υπήρχαν και κάποιες σημαντικές απουσίες όποτε θέλω να δώσω μία μικρή δικαιολογία.

Δεν νομίζω ωστόσο ότι ο ΑΟ Τρίκαλα υποτίμησε τον Απόλλωνα Πάργας. Η ομάδα ήρθε διαβασμένη για το παιχνίδι, απλά κάποιοι ποδοσφαιριστές έδειξαν και χθες, γιατί σε συζητήσεις που έκανα ειδικά με τον πρόεδρο και τον γενικό αρχηγό κ Κατσαντώνη που είναι και παλιός συμπαίκτης και με τον κ. Τζώρτζη παλιός παίκτης της ομάδας και συνεργάτης του προέδρου, κάποιοι παίκτες και χωρίς αυτό να είναι μομφή δεν έχουν θέση στο ρόστερ της ομάδας.

Τις ευθύνες στην ομάδα φυσικά τις έχει και ο προπονητής καθώς όταν καθοδηγείς ένα στρατό ο στρατηγός έχει την ευθύνη και όχι ο λοχίας που είναι στο δίκαιο.

Αυτό πρέπει να το δει η διοίκηση και αργότερα θα πράξει.

Σχετικά με το ματς με τον Τηλυκράτη θα είναι η τελευταία ευκαιρία με την ομάδα, καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας.   Αν δεν κερδίσει το παιχνίδι θα υπάρξουν εξελίξεις στην ομάδα.

Σύμφωνα με τον κύριο Σπυράκο ο πρόεδρος της ομάδας κ. Ματζανάς ήταν αρκετά εκνευρισμένος με την απόδοση, λέγοντας πως πρέπει κάποια στιγμή εμείς οι ποδοσφαιριστές και προπονητές να πούμε και στη θέση αυτών των ανθρώπων. Να σας πω πως η ομάδα ήρθε με διανυκτέρευση στην Πάργα, ενώ θα μπορούσε να έρθει αυθημερόν να γλιτώσει περίπου 2500 χιλιάδες ευρώ πού στις δύσκολες μέρες που ζούμε δεν νομίζω πως κάποιος με το καλημέρα πετάει κάποιος κάποια χρήματα.
Ο Πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος που πληρώνει, οι παίκτες έχουν τα πάντα από ιματισμό, πολύ καλή διαβίωση.

Το 80% των ομάδων στην εποχή που ζούμε αυτή τη στιγμή έχουν προβλήματα . Όταν δεν έχεις πρόβλημα, απρόσκοπτα κοιτάς τη δουλειά σου και ξέρεις ότι θα πληρωθείς στο τέλος του μήνα, πρέπει και εσύ μέσα στον αγωνιστικό χώρο να δώσεις τα πάντα.

Ας υποθέσουμε ότι ο παίκτης τα δίνει τα πάντα μπορεί να μην έχει την ποιότητα να παίξεις τον αγώνα. Αν όμως το ταβάνι σου είναι το 5 δεν έχεις θέση στον ΑΟ Τρικάλων μπορείς να παίξεις στη Δόξα Ωρωπού, μία ομάδα που δεν υφίσταται και είναι ότι χειρότερο σε ένα χωριό 1.400 κατοίκων να μην έχει ομάδα στο τοπικό.

Με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή του Ολυμπιακού Άρτας, είπε πως η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά με πολλά ταξίδια, θέλω να πω πως υπάρχει μεγάλο ταλέντο στον Έλληνα ποδοσφαιριστή, απλά οι Έλληνες από μικρή ηλικία δεν ξέρω τι κόλλημα έχουν φάει που αφήνουν τα παιδιά τους με τα κινητά εδώ και πάρα πολλές ώρες πλέον δεν έχουν κίνητρο για να παίξουν.

Εμείς παλιά παίζαμε ματωμένα γόνατα, πλέον οι γονείς δίνουν το tablet στα παιδιά για να μην τους ενοχλούν στη δουλειά τους, κάποια στιγμή συμβιβάζεται, στη συνέχεια τρώει παχαίνει γίνεται χοντρός σαν και εμένα που είμαι 44 ετών και δεν πάει να αθληθεί εννοώ ακαδημίες υπάρχουν.

Πλέον τα παιδιά χρειάζονται κίνητρο για να ασχοληθούν. Παλιά ρωτούσες κάποιον και σου έλεγε ότι το όνειρο του ήταν να παίξει τον Ολυμπιακό. Τώρα είναι η σου λένε πως το όνειρό τους να παίξουν bubble και pac-man.

Πλέον τα παιδιά tα νέα δεν είναι όπως εμείς δεν ασχολούνται. Βεβαίως υπάρχει μία άλλη παράμετρος που δεν ασχολούνται Γιατί δεν γίνεται σωστή δουλειά στις ακαδημίες.

Το μυστικό στις ακαδημίες είναι πως ένα παιδί τον πάει πρέπει ο προπονητής που το διδάσκει να γνωρίζει.

Υπάρχουν προπονητές που ένας μικρός θα του πει να του δείξει την άσκηση που είπε να την κάνει και όταν πάει ο προπονητής να κλώτσησε την μπάλα και αντί να πάει στο τέρμα πηγαίνει πίσω σε κάποια καλάμια στην Πρέβεζα, στο Λούρο, ή τον Ωρωπό θα γελάσει ο μικρός ποδοσφαιριστής και θα πει από τη στιγμή που δεν μπορείς να μου τη δείξεις εσύ την άσκηση πώς περιμένεις να την κάνω εγώ.

Άρα οι άνθρωποι που είναι στις ακαδημίες πρέπει να έχουν παίξει ποδόσφαιρο έστω και σε τοπικό επίπεδο.

Πηγαίνει τώρα ο πυροσβέστης και παίρνει ένα δίπλωμα προπονητή, γιατί κάθομαι πολλές ώρες στην Πυροσβεστική δεν κάνω τίποτα και θέλω να γίνω προπονητής.

Πρέπει να πω πως δεν έχω τίποτα με τον κλάδο των πυροσβεστών, στη συνέχεια πηγαίνει στην ακαδημία δεν έχει όμως την ποιότητα να δείξεις το μικρό ποδοσφαιριστή.

Ο μικρός ποδοσφαιριστής είναι σφουγγάρι και αφομοιώνει αυτά που του δείχνει ο προπονητής του. Εάν ζητήσει από τον Σάκκο να του δείξεις την άσκηση δεν θα την τελειοποιήσει αλλά θα την πάει στο 8. Εάν όμως την πάει στο 5 δεν μπορεί ο μικρός ποδοσφαιριστής να μάθει.

Ο δεύτερος λόγος που δεν έχουμε καλό πρωτάθλημα είναι ότι δίνουμε έμφαση στην άμυνα. Οι ακαδημίες στο εξωτερικό δίνουν έμφαση στο να δημιουργώ και όχι στο να καταστρέφω.

Θέλει δυσκολία να βάλεις το μικρό ποδοσφαιριστή και να του πεις να τριπλάρει.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι σε ακαδημία στην Πρέβεζα που λένε να μην τριπλάρουν. Μπορείς να πεις έναν πιανίστα να μην παίζει χωρίς τα δάχτυλά του; Τον μικρό ποδοσφαιριστή πρέπει να τον αφήσεις να έχει φαντασία στο ποδόσφαιρο.

Ο Περικλής Σπυράκος εξήγησε και τους λόγους που δεν συμμετέχει σε μία ομάδα. Ο πρώτος λόγος είναι πως μετά το θάνατο του αγαπημένου μου πατέρα δεν είχα την όρεξη να συμμετάσχω με κάποια ομάδα και να κατέβω στο πρωτάθλημα.

Ο δεύτερος λόγος είναι πως είμαι πάρα πολύ εκνευρισμένος σε σημείο που θέλω να το γράψω αυτές τις μέρες στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς υπάρχουν 52 νόμοι στην Ελλάδα, ο μοναδικός νόμος στη χώρα που δεν έχει σύνδεσμος προπονητών είναι η Πρέβεζα.

Εγώ που έχω δίπλωμα ανήκω στα Γιάννενα. Ο νομός Πρεβέζης είναι παρατημένος στο έλεος του Θεού, ούτε οδοφωτισμο δεν έχουμε, ούτε δρόμους δεν έχουμε, για ποιο λόγο εγώ να πηγαίνω στα Γιάννενα κάθε εβδομάδα που γίνεται ένα σεμινάριο στο Νομό Ιωαννίνων;

Γιατί να μην μπορώ να πάω στα γραφεία της ΕΠΣ Πρέβεζας να πάω στο ξενοδοχείο και να φέρω ένα προπονητή και πρέπει να με καθοδηγεί εμένα ο Γιαννιώτης ή ο Αγρινιώτης.

Φυσικά όλη υπόθεση έχει μέλι και κάποιοι δεν θέλουν να τρώνε με το δάχτυλο, αλλά να βάζω όλο το κεφάλι στο μέλι.

Επειδή κάποιοι δεν θέλουν να χάσουν τις σφραγίδες και πολλά που είναι στη μέση τη διαφήμιση δεν αφήνουν να κάνουμε σύνδεσμο.

Να σου πω όμως ότι τον επόμενο χρόνο θα πάρουν περίπου επτά άτομα άρα αμέσως δημιουργείται ο πυρήνας των 22 ατόμων που χρειάζεται για να γίνει ο σύνδεσμος.

Εάν έχουμε σύνδεσμο προπονητών και να ψηφιστούν όλοι με δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε να έχουμε και εμείς μία φωνή στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, να απαιτήσουμε και να πούμε ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει το παιχνίδι εάν κάποιος δεν έχει το δίπλωμα του.

Δεν ξεκινάω εάν δεν υπάρχει γιατρός . Πρέπει να απαιτήσεις εάν δεν έχεις σύνδεσμο γίνεσαι έρμαιο του κάθε άλλου συνδέσμου.

Επαναλαμβάνω δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να μην έχει σύνδεση με τράπεζα.