Astana Open: Εκπληκτικός ο Τσιτσιπάς στα ημιτελικά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς  πήρε τη νίκη κόντρα στον Χούμπερτ Χουρκάτς και την πρόκριση στον 9ο φετινό του ημιτελικό στο Astana Open. Σειρά τώρα έχει ο Αντρέι Ρούμπλεφ!

Ο 24χρονος Έλληνας πρωταθλητής, νίκησε με 7-6(8), 6-3 τον Χούμπερτ Χουρκάτς και πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του ATP 500 τουρνουά στο Καζακστάν όπου θα συναντήσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος νίκησε τον Γάλλο, Αντριάν Μαναρινό με 6-1, 6-2.

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και έφθασαν στο 6-6, όμως ο «Στεφ» στο 7ο και στο 9ο γκέιμ, αν και έφτασε πολύ κοντά στο μπρέικ, που θα του έδινε ισχυρό πλεονέκτημα, καθώς προηγήθηκε με 40-15, έχασε το πλεονέκτημα. Ο Πολωνός με διαδοχικούς πόντους προηγήθηκε στο tie break που ακολούθησε με 6-3, έχοντας τον πρώτο λόγο σετ, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε άλλη άποψη!

Κατάφερε και «έσβησε» 5 break point, ισοφάρισε σε 6-6 και τελικά, μετά από μία ώρα κι επτά λεπτά, επικράτησε με 10-8, κάνοντας το 1-0 στα σετ.

Η ψυχολογία ήταν με το μέρος του από εκεί και πέρα και στο δεύτερο σετ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, κατάφερε στο όγδοο game να «σπάσει» το σερβίς του Χουρκάτς, και να πάρει «καθαρό» το ένατο game. Έτσι μετά από 36 λεπτά αγώνα, έφθασε στη νίκη, και ούτε ο ίδιος δε το πίστευε όπως θα δείτε στις αντιδράσεις του!