ΕΟΚ Παρουσιάστηκε το πλάνο για μετάδοση αγώνων

Εγκατάσταση καμερών σε όλα γυμναστήρια της χώρας

Στα γραφεία της ΕΟΚ παρουσιάστηκε το πλάνο για τη ζωντανή μετάδοση των αγώνων μπάσκετ, το ψηφιακό μητρώο των ομάδων, τα ψηφιακά φύλλα αγώνων και προσεχώς τη νέα ψηφιακή κάρτα αθλητή. Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Τρικκαίων εκπροσωπώντας την Κ.Ε.Δ.Ε

 

Πρόκειται για το πρωτοποριακό πλάνο εγκατάστασης καμερών σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια της χώρας, προκειμένου να καλύπτονται με Live streaming όλοι οι αγώνες μπάσκετ των Εθνικών πρωταθλημάτων.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υφυπουργός Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος υπέγραψαν το Μνημόνιο Συνεργασίας, που θα φέρει μια νέα εποχή στο μπάσκετ.

Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο το οποίο εξ αρχής υποστήριξε θερμά η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είχε την αρωγή του Υφυπουργού Αθλητισμού, δέχτηκε με ενθουσιασμό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και έτσι μπορεί να υλοποιηθεί ανοίγοντας νέους ορίζοντες σε πολλούς τομείς.

Δηλώσεις Δημάρχου

Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε για την ψηφιοποίηση: «Η Ελλάδα νομίζω ότι πλέον αλλάζει. Ψηφιοποιείται χάρη στη δουλειά που γίνεται στο υπουργείο και δεν είναι μόνο μια τρέλα προσωπική των κ. Πιερρακάκη, Λιβάνιου και του πρωθυπουργού. Η Ελλάδα μπορεί πλέον να αρχίσει να λογοδοτεί γιατί έχουμε πλέον στοιχεία, όταν έχεις ψηφιοποιήσει κάτι μπορείς να το μετρήσεις. (…) Η ψηφιοποίηση φεύγει από τον σκληρό πυρήνα του κράτους που δεν είναι μόνο η εφορία, ο ΕΦΚΑ αλλά στην ψηφιοποίηση όλης της χώρας μας και ο αθλητισμός είναι η ζωή μας».

Και έφερε ως παράδειγμα το πρόγραμμα «Πέλοπας»: «Ο “Πέλοπας” δεν ξεκίνησε μόνο από το παράδοξο ότι δεν ξέραμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και από το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούσε μια παράταση για αδειοδότηση χωρίς στοιχεία. Πρέπει να λογοδοτούμε. Έγινε ο “Πέλοπας” προκειμένου κάθε Δήμος να ζητούμε παρατάσεις για να προχωράμε αδειοδοτήσεις στα παλιά γήπεδα».

Ειδικά για το συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας και το μπάσκετ, τόνισε: «Με το τεράστιο ενδιαφέρον του υπουργείου Αθλητισμού προχωράμε σε αλλαγές. Και στον Βαγγέλη Λιόλιο λάμπει το πρόσωπό του όποτε συζητάμε πώς θα ανεβάσουμε το μπάσκετ, πώς θα φέρουμε τα παιδιά που δεν έχουν ζήσει το ‘87 να ξαναμπούν στα γήπεδα. Στην παρούσα συγκυρία δεν θα μπορούσαμε να απουσιάσουμε. Θέλουμε να κάνουμε τη φλόγα, ξανά φωτιά. Να είμαστε δίπλα σας στις πολύ μεγάλες επιτυχίες που πρέπει να γράψουμε ξανά».