Δύο μετάλλια ο ΓΑΣ Ζευς στο πανελλήνιο Κ-18

 

Με την μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών όλων των ετών (1350 αθλητές), διεξήχθη στο Βόλο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου για τις ηλικίες μέχρι 18 ετών. Ο καλός καιρός βοήθησε στο να επιτευχθούν εξαιρετικές επιδόσεις, έτσι ώστε πολλοί αθλητές να πετύχουν η να επιβεβαιώσουν τα όρια για τους Ευρωπαϊκούς  αγώνες στίβου Κ18, που όπως είναι γνωστό θα διεξαχθούν στην Ιερουσαλήμ από 4 έως 8 Ιουλίου.

Ο ΓΑΣ ΖΕΥΣ για ακόμη μία φορά συμμετείχε με επιτυχία στους αγώνες κατακτώντας δύο μετάλλια, το ένα από τα οποία περιείχε και την επιβεβαίωση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα οι αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες πέτυχαν:

-Η Φιλίππου Ελένη  για ακόμη μία φορά, σε μεγάλη φόρμα φέτος, στο αγώνισμα της σφυροβολίας όχι μόνον επιβεβαίωσε την συμμετοχή της στους Ευρωπαϊκούς αγώνες στίβου, αλλά σημείωσε και νέο ατομικό ρεκόρ με 60,49 μέτρα (παλαιό 60,12 μέτρα), έχοντας μια διαρκή ανοδική πορεία, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στο αγώνισμά της.

Η Μπρουζούκη Ζένια στο δύσκολο αλλά θεαματικό αγώνισμα των 400 μέτρων με εμπόδια, και εκμεταλλευόμενη την ολιγοήμερη προετοιμασία στο νέο ταρτάν του σταδίου,  πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με 64΄΄55 (παλαιό 65΄΄92), και πλησίασε και αυτή το όριο για τους Ευρωπαϊκούς αγώνες στίβου (όριο 63΄΄50 ) το οποίο θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να το πετύχει το Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α-Γ.

Τα δύο μετάλλια: Φιλίππου και Μπρουζούκη

 

Ο Μπίζιος Χρήστος  στον τελικό του αγωνίσματος της σφυροβολίας σημείωσε επίδοση 55,11 μέτρα και κατέλαβε την ένατη θέση στο αγώνισμά του.

Η Ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 μέτρα στα κορίτσια αποτελούμενη από τις Λιούρα Κατερίνα, Χατζή Ραφαηλία, Κελεπούρη Μαρία και Μπρουζούκη Ζωή, κατέλαβε την ενδέκατη θέση στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 4΄20΄΄00.

Ακόμη τρείς αθλητές του συλλόγου αγωνίστηκαν στους αγώνες και πέτυχαν:

Ο Μπαλντούνας Ελευθέριος στα 400 μέτρα με εμπόδια σημείωσε επίδοση 67΄΄02.

Ο Ζανίκας Εμμανουήλ στο δρόμο των 200 μέτρων σημείωσε χρόνο 23΄΄54

Η Τραγανίτη Βασιλεία στην σφυροβολία σημείωσε επίδοση 39,01 μέτρα.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α-Γ , όπου ο ΓΑΣ ΖΕΥΣ συμμετέχει με ισχυρή ομάδα

 

Για την ενημέρωση

Γιάννης Κοντονάσιος