Ουόριορς: Έκτη φορά στα τελικά ΝΒΑ σε οκτώ χρόνια!

Αν υπάρχει μια ομάδα που έχει «σημαδέψει» το ΝΒΑ στην εποχή μας αυτή είναι οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Οι «πολεμιστές» μετρούν τρία πρωταθλήματα από το 2015 έως και σήμερα, έχοντας χτίσει μια μοναδική δυναστεία στα χρονικά την τελευταία δεκαετία.

Άλλωστε από το 2015 έως και σήμερα οι παίκτες του Στιβ Κερ δεν συμμετέχουν απλώς στα πλέι οφ, αλλά πηγαίνουν μέχρι τους τελικούς της Λίγκας, διεκδικώντας το τρόπαιο.

Φέτος, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας από τα πλέι οφ του ΝΒΑ (την σεζόν 2019-20 έμειναν εκτός post season έχοντας ρεκόρ 15-50, προ κορωνοϊού και την σεζόν 2020-21 αποκλείστηκαν στο Play-In tournament από τους Μέμφις Γκρίζλις), η ομάδα από την Bay Area επέστρεψε στη σειρά που θα κρίνει τον πρωταθλητή της σεζόν. Και παράλληλα έγραψε ιστορία.

Αυτή ήταν η έκτη παρουσία σε τελικούς ΝΒΑ από το 2015 έως και σήμερα. Σε οκτώ σεζόν οι Ουόριορς μετρούν έξι παρουσίες σε τελικούς, επίδοση που μόνο οι Σικάγο Μπουλς της δεκαετίας του 1990 κατάφεραν. Τότε με τον Μάικλ Τζόρνταν στο πικ της καριέρας του κατέκτησαν έξι τίτλους (2 three-peat από το 1991 έως το 1993 το πρώτο και από το 1996 έως το 1998 το δεύτερο), έχοντας το απόλυτο σε τελικούς ΝΒΑ.

Οι παίκτες του Στιβ Κερ θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν το τέταρτο τρόπαιο τα τελευταία οκτώ χρόνια, φτάνοντας τους 7 τίτλους πρωταθλητή στην κορυφαία λίγκα μπάσκετ του πλανήτη.