Συμφωνία για ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Πάνε και για 3ο γύρο διαπραγματεύσεων

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στη Λευκορωσία, σε μία ακόμη διπλωματική προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός. Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να έχουν σύντομα έναν τρίτο γύρο συνομιλιών.

Ουκρανός διαπραγματευτής τόνισε ότι δεν είχαμε τα αποτελέσματα τα οποία περιμέναμε. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε κατανόηση για την ανάγκη κοινής παραχώρησης ανθρωπιστικών διαδρόμων για την εκκένωση των αμάχων.

Από νωρίς είχε ξεκινήσει ένα θρίλερ μεταξύ των δύο πλευρών, τόσο για την ώρα διεξαγωγής, όσο και για το σημείο της συνάντησης. Μάλιστα, υπήρξαν πληροφορίες ακόμη και για πιθανή ματαίωση των συνομιλιών. Τελικά, έπει από διαβουλεύσεις εκατέρωθεν, οι συνομιλίες ορίστηκε να ξεκινήσουν στις 4 το απόγευμα, αντί για το μεσημέρι που αρχικά είχαν οριστεί, στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία.

 

Ρωσική πρεσβεία: «Πρωτοφανής αντιρωσική ρητορική στην Ελλάδα

Για πρωτοφανή αντιρωσική ρητορική κατηγορεί τους Έλληνες αξιωματούχους, η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «κινδύνους στην ασφάλεια των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα, κυρίως των τουριστών».

Με ανάρτησή της στο Twitter, η ρωσική πρεσβεία κατηγορεί και τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι εξαπολύουν «προπαγανδιστική εκστρατεία», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.