Ισοπαλία στην Τούμπα, νέο κάζο για ΑΕΚ

Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Τούμπας, καθώς ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1. Το σκορ διαμορφώθηκε σε ένα δίλεπτο, καθώς στο 42’ ο Μπα με αυτογκόλ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς έκανε το 1-0 για τον «Δικέφαλο του Βορρά», αλλά ο Τικίνιο στο 43’ με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Οι ομάδες είχαν κι από ένα δοκάρι, με τον Τσιγγάρα και τον Μασούρα. Ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη εικόνα στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλο γκολ, αλλά ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος βελτίωσε την εικόνα του, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει τη μεγάλη διαφορά.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (87’ Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (67’ Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (87’ Σβαμπ), Τσιγγάρας (67’ Μιτρίτσα), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (40’ Ζαμπά), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα (46’ Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (46’ Λαλά), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά (90+3’ Βαλμπουενά), Μασούρας (90’ Βρουσάι), Τικίνιο (87’ Ελ Αραμπί).

Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν πρώτοι στο +9 και αήττητοι, ενώ ο ΠΑΟΚ διεύρυνε στους 2 βαθμούς την απόστασή του από την ΑΕΚ.

Κι αν ο ΠΑΟΚ τουλάχιστον δεν πέταξε λευκή πετσέτα και δείχνει ότι τουλάχιστον -αγωνιστικά- θα το παλέψει στα play offs, δεν ισχύει το ίδιο για την ΑΕΚ που έμεινε στους 36 βαθμούς.

Η Ένωση υπέστη νέο πατατράκ, τρίτο σερί, στο ΟΑΚΑ με τον Βόλο και μοιάζει εγκλωβισμένη στο να βρει τις ισορροπίες της.

Είχε ένα από τα καλύτερα της ημίχρονα με πολλές φάσεις, αλλά κατάφερε να μη νικήσει με ευθύνη και του Αργύρη Γιαννίκη που προτίμησε αμυντική προσέγγιση στο δεύτερο μέρος και το πλήρωσε.

To κερασάκι στην τούρτα για την τραγική κατάσταση της ΑΕΚ πάντως ήρθε μετά την ήττα από το Βόλο: Δεν παίρνει χαφ επειδή δεν βρήκε παίκτη, που τόσο καιρό έψαχνε!