Διευρύνεται η έρευνα για Τζόκοβιτς

Φωτιές άναψε η γραπτή δήλωση του Σέρβου τενίστα στα social media και η παραδοχή πως τον προηγούμενο μήνα έσπασε την καραντίνα παρότι βρέθηκε θετικόςσυναντώντας δημοσιογράφο της L’ Equipe για να του παραχωρήσει συνέντευξη.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Σέρβος τενίστας έρχεται σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Όπως αναφέρουν οι Sydney Morning Herald και το Age, η έρευνα του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Αυστραλίας με αντικείμενο τον Σέρβο έχει πλέον διευρυνθεί συμπεριλαμβάνοντας τα επιπλέον στοιχεία, όπως την παραβίαση των κανόνων καραντίνας στη Σερβία, τον ανακριβή ισχυρισμό στη δήλωση για την είσοδό του στη χώρα και τα «θολά σημεία» ως προς την ημερομηνία που διαγνώστηκε θετικός με κορονοϊό.

 

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, ρίχνει το βάρος κυρίως στο αν το πιστοποιητικό νόσησης αποτελεί δικαιολογία για τον μη εμβολιασμό του Σέρβου, παράλληλα όμως δεν αποκλείεται τα επιπλέον στοιχεία να λειτουργήσουν επιβαρυντικά. Το «σίριαλ» του ανεμβολίαστου Νόβακ Τζοκοβιτς οδεύει στην 7η ημέρα και ακόμα παραμένει άγνωστο αν ο Χοκ θα χρησιμοποιήσει την εξουσία που του δίνει ο νόμος για να ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου τενίστα. Υπενθυμίζεται ότι ο 9 φορές κάτοχος του Australian Open έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στη Μελβούρνη και να αγωνιστεί στο τουρνουά, όμως δεν είναι στο χέρι του.