Η επική προσπέραση του Φερστάπεν που του έδωσε τον τίτλο

Δείτε το βίντεο και αξίζει να ακούσετες την περιγραφή του Βρετανού σχολιαστή

Δεν υπάρχει αυτό που έγινε την Κυριακή στο τελευταίο GP  της χρονιάς. Απλά δεν υπάρχει, Δεν έχει ξανασυμβεί τόσο μεγαλειώδης κούρσα δυο μεγάλων οδηγών, όχι μόνο για τη νίκη, αλλά και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή

Το θρίλερ  άρχισε νωρίς …με  το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Λιούις Χάμιλτον πετάχτηκε μ’ εκπληκτικό τρόπο και μυθική αντίδραση (σαφέστατα ταχύτερη από του… κοιμώμενου Φερστάπεν) και παρά το γεγονός πως φορούσε μέση γόμα, και όχι μαλακή όπως ο poleman, έφυγε μπροστά.

Ακολούθησε, ως είθισται φέτος, «τζαρτζάρισμα» των δύο, ο Λιούις έκοψε ευθεία αντί να φρενάρει , οι αγωνοδίκες έκριναν (σωστά) πως ο Μαξ ήταν αυτός που τον ώθησε ουσιαστικά εκτός πίστας και ότι δεν συντρέχει λόγος να δώσουν  πίσω το p1 στον Ολλανδό.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έφυγε στον ορίζοντα κι εκμεταλλευόμενος την ασυγκράτητη Μερσέντες (που ήταν και πάλι το ταχύτερο μονοθέσιο) άνοιξε διαφορά που φαινόταν πως θα του δώσει και τον φετινό τίτλο.

Αμ δε: Η επικών διαστάσεων «στούκα» του Λατίφι λίγο  πριν το τέλος έφερε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στην πίστα και στον τελευταίο γύρο, με καθαρό οδόστρωμα και φρέσκα ελαστικά, ο Φερστάπεν εκμεταλλεύτηκε τη διαλυμένη σκληρή γόμα του Βρετανού θρύλου και πήρε πάνω στο νήμα το πρωτάθλημα.

Δειτε το  και τα 2  βίντεο και αξίζει να ακούσετε την περιγραφή του Βρετανού σχολιαστή