Με “αυστηρό” πέναλτι ο αποκλεισμός για ΑΟΤ

Ταλαντεύτηκε ο Βρέσκας και σφύριξε με καθυστέρηση

Από μια δύσκολη φάση στο 73′ και από πέναλτι που σφυρίχθηκε με καθυστέρηση, κρίθηκε  το ντέρμπι του ΑΟΤ με τη Νίκη Βόλου στο Κύπελλο  Ελλάδας.

Η ομάδα της Νέας Ιωνίας επικράτησε τελικά με  0-1, πανηγύρισε πρόκριση μέσα στο στάδιο, ενώ  οι “κυανέρυθροι’ του ΑΟΤ στάθηκαν καλά,  έδειξαν πως αλλάζουν εικόνα , όμως δεν μπόρεσαν να βρουν γκολ ισοφάρισης και ηττήθηκαν αποχαιρετώντας την διοργάνωση και τις ευκαιρίες που θα έδινε η φάση των “16”. Για τη φάση του πέναλτι υπάρχουν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες όχι μόνο γιατί είναι αυστηρό, αλλά και γιατί  ο διαιτητής κ. Βρέσκας το υπέδειξε με καθυστέρηση προκαλώντας θύελλα  διαμαρτυριών σε παίκτες και φιλάθλους . Παρά την ήττα όμως,  η ομάδα χειροκροτήθηκε από τον κόσμο της και αυτό είναι το ενθαρρυντικό για την έναρξη του πρωταθλήματος.

 

Το ντέρμπι  δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς η είσοδος των οπαδών της Νίκης Βόλου στο στάδιο συνοδεύτηκε από επεισόδια με τραυματισμό ενός αστυνομικού και δύο προσαγωγές.

 

Αγωνιστικά καθαρά τώρα, ο   ΑΟΤ  μπήκε πιο “ζωηρά” στα πρώτα λεπτά , είχε μια υποψία ευκαιρίας με σουτ του Κουσκουνά στο 8’ που δεν ανησύχησε την Βολιώτικη άμυνα,  ενώ στη συνέχεια,  παρά την ελαφρά υπεροχή, δεν μπόρεσε να βρει διόδους προς την αντίπαλη εστία.Αυτό συνέβη μόνο μία φορά σε μια σημαντική ευκαιρία  στο 32’ όταν από σέντρα του Ευθυμίου, η κεφαλιά του Πέλκα πέρασε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Λίγο μετά  την έναρξη του β’ μέρους στο 50’ οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν μια οργανωμένη επίθεση, αλλά  ο Σεντουριόν  έδωσε τη δική του απάντηση μπλοκάροντας την μπάλα στην κεφαλιά του Ανδρέου.

Αμέσως μετά από αυτή τη φάση, οι “κυανέρυθροι’ του ΑΟΤ ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση και είχαν φάση για γκολ στο 53’, όταν ο Κουσκουνάς έστρωσε στον    Ελευθεριάδη, αλλά αυτός παρ ότι είχε καλό οπτικό πεδίο ,έστειλε την μπάλα πάνω στον  Μπάγιτς που απέκρουσε.

Το ματς είχε πλέον γρήγορο ρυθμό και στο 56’ η Νίκη έδειξε τις διαθέσεις της ανοίχθηκε με αξιώσεις στα καρέ του ΑΟΤ, όμως και πάλι  ο Σεντουριόν   έδειξε ετοιμότητα αποκρούοντας το σουτ του Ροχάνο.

Το…σκηνικό επαναλήφθηκε και στο 58’ με τους ίδιους πρωταγωνιστές αλλά και τον  γκολκίπερ των Τρικάλων να καθαρίζει εύκολα την κεφαλιά του επιθετικού των φιλοξενούμενων.

Τελικά  στο 73′ ήρθε το πέναλτι που έκρινε το ματς και το γκολ της Νίκης καθώς σε μπασιμο του Μιράντα και προσπάθεια απόκρουσης του Ευθυμίου, ο Βρέσκας είδε παράβαση και παρά τις διαμαρτυρίες  έδειξε την εσχάτη κι ο Ροχάνο αυτή τη φορά από τα 11 βήματα έγραψε το 0-1.

Μετά το γκολ  τα Τρίκαλα ανοίχτηκαν  προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά στο 76’ ο Μπάγιτς απέκρουσε την κεφαλιά του Κουσκουνά. Στο 86’ όμως ο ΑΟΤ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Παρέδες με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ  90’+ από ένα φάουλ του Ελευθεριάδη, έγιναν προύποθέσεις,  αλλά καθάρισε ο Μπακιτς και η Νίκη πανηγύρισε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΑΟ Τρίκαλα (Τίμος Καβακάς): Σεντουριόν, Σανδραβέλης, Παρέδες, Ντιαλόσι, Ριζογιάννης, Μπαξεβάνος, Ευθυμίου (82’ Νιάρος), Ελευθεριάδης (80’ Νίζιτς), Πέλκας, Κουσκουνάς, Χειρίτραντας.

Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος, Παναγιωτίδης, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Κυριακίδης (61’ Τζοβάρας), Τσουκαλάς, Μιράντα (90+3’ Αλιατίδης), Κάσσος (90+3’ Μπόσιο), Βλαχομήτρος (46’ Γκαρσία), Ροχάνο (85’ Τζιώρας).