Η Μέρκελ στη χώρα μας , με άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε για τα δύσκολα χρόνια

Ξέρω ότι απαίτησα πολλά από τους πολίτες της Ελλάδας. με αυτή τη φράση ενώπιον του πρωθυπουργού της Ελλάδας , η Μέρκελε προσπάησε να δικαιολγηθεί για αποφάσεις που πήρε η ΕΕ με επιρροή Γερμανίας στα χρόνια της κρίσης

Το.. παραμύθι σύννεφο δηλαδή στην τελευταία της επίσκεψη στη χώρα μας ως καγκελάριος

 

«Οι σχέσεις Γερμανίας- Ελλάδας ήταν αρκετά ζωντανές θα έλεγα. Οι δυσκολίες ήταν δεδομένες όταν επρόκειτο για τη σταθερότητα του ευρώ και εγώ προσωπικά είχα απόλυτη επίγνωση για την υπερβολική επιβάρυνση που σήμαινε αυτό και την πρόκληση που σήμαινε αυτό για τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Καταφέραμε στο τέλος να βρούμε μια κοινή πορεία, έναν κοινό βηματισμό για να μείνει η Ελλάδα μέλος της ΕΕ» είπε η Ανγκελα Μέρκελ.

Απαντώντας στην αναφορά του πρωθυπουργού σχετικά με την περίοδο των μνημονίων, η κ. Μέρκελ σημείωσε πως «νομίζω ότι τότε ήμασταν εξαιρετικά σοκαρισμένοι για το πόσο ευάλωτο ήταν το ευρώ και αυτό έπληξε πραγματικά εκείνες τις χώρες που είχαν υψηλότερο χρέος και που ενδεχομένως δεν είχαν εφαρμόσει σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων όλα όσα θα έπρεπε να είχαν εφαρμόσει. Ξέρω ότι απαίτησα πολλά από τους πολίτες της Ελλάδας, από την άλλη υπήρξαν και διαφορετικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα που θεώρησαν ότι πολλές μεταρρυθμίσεις ήταν δυνατές. Τώρα στη σημερινή εποχή το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι τόσο αμφισβητήσιμο πιστεύω ότι έγιναν πολλά βήματα».