Συμμετοχές Τρικαλινών δρομέων σε αγώνες του εξωτερικού

Μετά από αναμονή δύο περίπου ετών δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων έτρεξαν σε Μαραθωνίους του εξωτερικού. Και μάλιστα σε δύο από τους κορυφαίους Μαραθωνίους του κόσμου.

 

Δύο δρομείς μας στον Μαραθώνιο της Ρώμης

Την αρχή έκαναν την προηγούμενη Κυριακή οι Βασίλης Μπουκοβάλας και Κώστας Αντωνίου όπου ταξίδεψαν στην αιώνια πόλη και έλαβαν μέρος στον Μαραθώνιο της Ρώμης . Μαζί με περισσότερους από 4.000 δρομείς στάθηκαν μπροστά στο Κολοσσαίο όπου δόθηκε η εκκίνηση τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ! Η διαδρομή των 42 χλμ. πανέμορφη με το μεγαλύτερο κομμάτι της να εκτείνεται  στις όχθες του Τίβερη ποταμού . Παράλληλα οι δρομείς πέρασαν  δίπλα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ιταλικής πρωτεύουσας ,όπως τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Πέτρου , το Καστέλο σαν Αντζελο , την πιάτσα ντι Πόπολο και πιάτσα ντι Σπάνια . Κάνοντας μια κυκλική διαδρομή 42χλμ. τερμάτισαν πάλι στο Κολοσσαίο στάδιο .

Ο Βασίλης Μπουκοβάλας πρόσθεσε άλλον έναν διεθνή Μαραθώνιο στο ενεργητικό του. Έκανε ακόμη μια καλή εμφάνιση ,τερμάτισε σε χρόνο 3:46:29 και πήρε για ενθύμιο το πανέμορφο μετάλλιο που απεικονίζει το ναό του Πάνθεον, σήμα κατατεθέν της πόλης. Ο Κώστας Αντωνίου τερμάτισε λίγο πιο πίσω σε 4:29:05 . Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τους δρομείς μας που παρόλες τις δυσκολίες που επικρατούν την παρούσα χρονική περίοδο κατάφεραν να ταξιδέψουν και να τρέξουν σε έναν διεθνή Μαραθώνιο , δίνοντας το θετικό μήνυμα ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα που τόσο μας έχει λείψει.

Διπλή εκπροσώπηση και στον Major Μαραθώνιο του Βερολίνου

Διπλή συμμετοχή για τον Σύλλογό μας και στον Μαραθώνιο του Βερολίνου που συγκαταλέγεται στην σειρά major Μαραθωνίων . Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ένας από τους καλύτερους , γρηγορότερους και μεγαλύτερους σε συμμετοχές Μαραθωνίους του κόσμου ! Πανέμορφη κυκλική διαδρομή που ξεκινάει λίγο πριν από το άγαλμα της Νίκης , διασχίζει τα μεγάλα πάρκα της πόλης και τις σημαντικότερες συνοικίες της και τερματίζει λίγα μέτρα μετά την πύλη του Βρανδεμβούργου .  Στην φετινή διοργάνωση , την 47η ,συμμετείχαν για λόγους ασφαλείας περίπου 20.000 δρομείς !

Ανάμεσα τους και δύο μέλη μας , ο Κωνσταντίνος Σέγγης και ο Σωκράτης Μπλουγούρας. Οι δύο δρομείς μας είχαν δηλώσει συμμετοχή στην περσινή διοργάνωση η οποία αναβλήθηκε λόγω του κορονοϊού και έχοντας το δικαίωμα ανανέωσης της συμμετοχής τους έλαβαν μέρος στην φετινή διοργάνωση .

Ο Κωνσταντίνος στην δεύτερη συμμετοχή του σε major Μαραθώνιο , μετά τον Μαραθώνιο του Σικάγο το 2018 , έκανε ακόμη μία καλή εμφάνιση και  πέρασε την πύλη του Βρανδεμβούργου σε 3:41:29  . Ο Σωκράτης Μπλουγούρας ακολούθησε λίγο πιο πίσω τερματίζοντας σε 3:57:11 . Πολλά συγχαρητήρια για τους δρομείς μας που έζησαν την μοναδική εμπειρία ενός από τους μεγαλύτερους Μαραθωνίους του κόσμου !