Φασούλας: “Επιχειρείται αλλοίωση και νόθευση του εκλογικού σώματος

Ο Παναγιώτης Φασούλας απάντησε για τον λόγο της προσφυγής που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Τετάρτη

Η δική μου προεδρική θητεία θα συνδεθεί με τη δημοκρατική λειτουργία. Αυτό θα εξακολουθλώ να υποστηίζω με πάθος, θέλω να αυξηθιούν τα πραγματικά ενεργά σωματεία της ΕΟΚ. Όχι σωματεία που η συμμετοχή τους εξυπηρετούν συγκεκριμένες εκλογικές κσοπιμότητες. Η προσφυγή είναι η προστασία του ελληνικού μπάσκετ από αυτούς που τους ενδιαφέριε η πάση θυσία νίκη στις εκλογές. Ο μοναδικός στόχος κάποιων ήταν να κερδηθεί χρόνος για να γίνει αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος μέσω νοθείας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για σωματεία δύο ταχυτήτων. Αν υπήρξε αντικειμενικό πρόβλημα σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό θα μπορούσε να διορθωθεί.

Από τα 89 σωματεία που έχουν προσφύγει για να ψηφίσουν, τα 16 έχουν δικαίωμα ψήφου τουλάχιστον από τις 7 Αυγούστου. Προσέφυγαν λοιπόν στις 29 Αυγούστου για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου, ενώ το είχαν ήδη. Ο συντάκτης του κειμένου της προσφυγής δεν είναι καλά ενημερωμένος προφανώς.

Από τα 73 που μένουν, υπάρχουν 12 σωματεία που είναι στο μητρώο, αλλά είναι εκπρόθεσμα. Δεν θα αρνιόμουν τη συμμετοχή τους. Από τα 61 που μένουν, τα 27 δεν έχουν εμφανιστεί καθόλου στη ΓΓΑ για να καταθέσουν έστω ένα χαρτί. Για δύο χρόνια, 34 σωματεία δεν έχουν συμπληρώσει τα χαρτιά τους έστω για να μπουν στο μητρώο. Τουλάχιστον 3 δεν έχουν καμία αγωνιστική δραστηριότητα.

Αυτοί οι άνθρωποι που παρεμβαίνουν υπέρ της νυν διοίκησης, το μόνο που θέλουν είναι η νόθευση των εκλογών. Το μόνο που θέλουν είναι ο Παναγιώτης Φασούλας και όσοι είναι μαζί του να είναι έξω από τη διοίκηση της ΕΟΚ. Αυτό προσπαθούν εδώ κι ενάμιση χρόνο. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, θα παραμείνουμε στις επάλξεις.

Δεν συμμετέχουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Προφανώς είμαστε άνθρωποι που συμφωνούμε όλοι ότι ζούμε σε κράτος δικαίου. Αυτό που μας ξεχωρίζει από τους κανίβαλους είναι πως αντιλαμβανόμαστε πως θα ακολουθούμε τον νόμο. Ο νόμος λέει λοιπόν ότι τα σωματεία πρέπει να εκπληρώσουν κάποιες υποχρεώσεις για να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Επιχειρείται αλλοίωση και νόθευση του εκλογικού σώματος κατά 12%. Όλο αυτόν τον ενάμιση χρόνο, μας δόθηκε η ευκαιρία να συνδιαλεχθούμε με τα σωματεία για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Όταν μιλάμε για ψηφιοποίηση των διαδικασιών, μιλάμε για τον τρόπο να περιοριστούν οι πελατειακές σχέσεις. Να μπει τέλος στο παιδομάζωμα από τα μεγάλα σωματεία. Η ψηφιοποίηση θα επιτρέψει σε όλα τα δικαιώματα να έχουν το ίδιο δικαίωμα μεταγραφών. Έχουμε το θάρρος να μιλάμε για την άρση του παιδομαζώματος που γίνεται κάθε χρόνο.