US Open: Στον β’ γύρο Γραμματικοπούλου και Σάκκαρη

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου συνεχίζει να ζει το όνειρό της στο US Open.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και νίκησε 2-0 σετ (6-3, 6-2) την Αννα Μπλίνκοβα και προκρίθηκε στον 2 γύρο του Us Open.

Η Γραμματικοπούλου που φιγουράρει στον Νο 234 του ράκινγκ λιστ ήταν ακαταμάχητη απέναντι στην Μπλίνκοβα που είναι στο Νο 84. Χρειάστηκε μόλις 72 λεπτά για να κάμψει την αντίστασή της.

 

Την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του US Open πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο τένις, επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-3) της Ουκρανής, Μάρτα Κόστιουκ, No.55 στην παγκόσμια κατάταξη και πέρασε στον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Σεβάστοβα-Σινιάκοβα.

Αν και δεν βρέθηκε στην καλύτερή της μέρα πίσω από το 2ο σερβίς της, όπου κέρδισε μόλις 13/34 πόντους (38%), η Μαρία ήταν επιθετική στα service games της Κόστιουκ και την “πλήγωσε” εξαπολύοντας πολλά, δυνατά groundstrokes.

Στους 25 winners σταμάτησε η 26χρονη Ελληνίδα, που είχε σχεδόν άριστα ποσοστά επιτυχίας σε break points (4/5, 80%) και σε αντίθεση με τα 2/10 (20%) που μέτρησε η αντίπαλός της, εκμεταλλεύτηκε πολύ καλύτερα τις ευκαιρίες που της δημιουργήθηκαν στο ματς.