Μία νίκη μακριά απ τον τίτλο οι Μπακς

Το κλέψιμο του απίθανου Τζρου Χόλιντεϊ και το alley oop για το κάρφωμα του κυρίαρχου Γιάννη Αντετοκούνμπο στα τελευταία δευτερόλεπτα έδωσαν στους Μιλγουόκι Μπακς τη νίκη με 123-119 επί των Σανς μέσα στο Φοίνιξ και τους έφεραν μια ανάσα (3-2) από τον τίτλο του NBA.

Μετά από ένα κάκιστο ξεκίνημα στην πρώτη περίοδο, όπου βρέθηκαν να χάνουν με 16 πόντους στο τέλος της, οι Μπακς με μπροστάρη τον Χόλιντεϊ κατάφεραν να ανατρέψουν σε χρόνο ρεκόρ την κατάσταση και να προηγηθούν με 64-61 στο ημίχρονο.

Στη συνέχεια μάλιστα ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με τον Μίντλεντον (29 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ συνολικά) να ανεβάζει την απόδοσή του, όπως και ο Γιάννης που δεν είχε πάρει στο πρώτο μισό του αγώνα πολλές προσπάθειες.

Τη διατήρησαν σχεδόν μέχρι το τέλος, καθώς με τρίποντο του Μίντλεντον προηγήθηκαν με 10 πόντους 3 λεπτά πριν από το τέλος. Οι Σανς ωστόσο, χάρη στον εξαιρετικό στην τέταρτη περίοδο Κρις Πολ και μια τρίποντη βόμβα του Ντέβιν Μπούκερ, έριξαν τη διαφορά στον πόντο και βγάζοντας την άμυνα στη συνέχεια, είχαν μια τελευταία επίθεση για να «κλέψουν» τη νίκη.

Σε εκείνο το σημείο 19 δεύτερα πριν από το τέλος, ο Χόλιντει έκλεψε την μπάλα μέσα από τα χέρια του Μπούκερ και με ένα απίθανο alley oop που κατέληξε με κάρφωμα και φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο πήραν τη νίκη και μαζί το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.