Άρης Λώττας: Βραζιλιάνος στα Τρίκαλα, Αργεντίνος στην Καρδίτσα!!!

Ο επιτελικός μέσος μίλησε σήμερα το πρωί στον FM 100

Στην αθλητική εκπομπή «Στα Γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει» μίλησε σήμερα το πρωί το «10 το καλό» της Αναγέννησης Καρδίτσας Άρης Λώττας ο οποίος μένει μόνιμα στα Τρίκαλα μετά την πετυχημένη παρουσία του πέρυσι στους «κυανέρυθρους».

Στα Τρίκαλα είχε το προσωνύμιο «Λωττίνιο» ενώ στην Καρδίτσας τον αποκαλούν «Ρικέλμε» με τον ίδιο να λέει «φαίνεται πως οι Τρικαλινοί είναι πιο φίλοι με τους Βραζιλιάνους και στην Καρδίτσα περισσότερο με τους Αργεντίνους».

Η πορεία με την Αναγέννηση Καρδίτσας

Ο Άρης Λώττας αρχικά αναφέρθηκε στην κατάκτηση του τίτλου στον 3ο όμιλο από την Αναγέννηση Καρδίτσας και την συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου: «Πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την διαδικασία των αγώνων αυτών και μετά να δούμε το θα ισχύσει με την αναδιάρθρωση και που θα αγωνιζόμαστε του χρόνου».

Μόνιμος κάτοικος Τρικάλων ο Άρης Λώττας ήθελε να μείνει στην περιοχή: «Είχα κάνει μία κουβέντα με τον ΑΟ Τρίκαλα με την οποία αγωνιζόμουν πέρυσι αλλά δεν είχε βρεθεί η χρυσή τομή. Στην συνέχεια βρέθηκε η ομάδα της Καρδίτσας, μου άρεσε το πλάνο που είχε η διοίκηση και ότι θέλει να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες».

Για το γεγονός ότι πολλοί στην Καρδίτσα δεν τον υποδέχτηκαν θετικά λόγω του γκολ που είχε σημειώσει με τα χρώματα του Άρη που οδήγησε την Αναγέννηση στον υποβιβασμό είπε: «Όταν ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και είναι 100% επαγγελματίας δεν μπορεί να κάνει δεύτερες σκέψεις. Στην αρχή λογικό ήταν να υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί αλλά παιχνίδι με παιχνίδι και επιτυχία με επιτυχία ούτε εγώ έχω πρόβλημα με τον κόσμο ούτε και αυτοί με μένα».

Η συνεργασία με τον Περικλή Αμανατίδη

Ο Άρης Λώττας αναφέρθηκε και στην έλευση του Περικλή Αμανατίδη στην Αναγέννηση με τον οποίο είχε συνεργαστεί τόσο στον Ολυμπιακό Βόλου όσο και στον ΑΟ Τρίκαλα με ισάριθμες ανόδους: «Για τον Περικλή Αμανατίδη τι να πω; Οι αριθμοί τα λένε όλα. Όπου έχει πάει και έχει βάλει κάποιον στόχο το έχει πετύχει. Η έλευση του στην Καρδίτσα άλλαξε ριζικά και τον τρόπο σκέψης τόσο των παιδιών όσο και της διοίκησης και έχουμε καταφέρει αυτά που έχουμε καταφέρει».

Η πιθανότητα επιστροφής στον ΑΟΤ

Ο Άρης Λώττας αναφέρθηκε και στην πιθανότητα επιστροφής του στον ΑΟΤ την νέα σεζόν: «Αυτό δεν το ξέρω ούτε εγώ, ούτε η πλευρά των κυανέρυθρων και ούτε εξαρτάται από μένα. Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης της Αναγέννησης Καρδίτσας και δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή κάτι διαφορετικό. Στο μέλλον βέβαια κανείς δεν ξέρει το μπορεί να συμβεί και τι θα ξημερώσει για τον καθένα μας».

Η σχέση του με τον Κώστα Φορτούνη

Ο Άρης Λώττας αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη σχέση του με τον Κώστα Φορτούνη με τον οποίο και συνυπήρξαν στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού: «Κάπου το 2004, 2005 εγώ ήμουν στην Β’ ομάδα του Ολυμπιακού και είχε έρθει και ο Κώστας στην ομάδα. Από τότε φαινόταν το ταλέντο του Κώστα και δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω γι’ αυτό αφού είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής».

Όταν του επισημάνθηκε ότι ο Φορτούνης είχε πει στο παρελθόν εξαιρετικά λόγια γι’ αυτόν είπε γελώντας: «Για να το λέει ο Κώστας, κάτι θα ξέρει…»

Η τηλεφωνική συνέντευξη έγινε την ώρα που ο Άρης Λώττας έπινε τον καφέ του στην Ασκληπιού με τους Χρήστο Νιάρο και Παντελή Ριζογιάννη και ευχήθηκε στον πρώτο βίο ανθόσπαρτο μιας και σε λίγες μέρες θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του Νάνσι Πλεξίδα.