Η ΕΟΚ πάει κανονικά σε εκλογές την Κυριακή

Με το υγειονομικό πρωτόκολλο που έκαναν εκλογές οι δικαστές και ο ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή (30/05) θα πραγματοποιηθούνοι εκλογές της ΕΟΚ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας παρά το γεγονός ότι νωρίτερα οι Αυγενάκης και Χαρδαλιάς πήγαν να τινάξουν τις εκλογές στον αέρα.

Ο ρόλος της προσωρινής διοίκησης που ορίστηκε για την ΕΟΚ ήταν εξ αρχής να οδηγήσει σε εκλογές την Κυριακή 30 Μαΐου και ο νόμος καλύπτει απόλυτα την ομοσπονδία, μέσω της ΚΥΑ που εκδόθηκε το Σάββατο, ώστε να γίνει η διαδικασία με φυσική παρουσία.

Συν τοις άλλοις, η ΚΥΑ που υπάρχει είναι ξεκάθαρη και αναφέρει πως επιτρέπει σε ανοιχτούς/συναυλιακούς χώρους το 50% χωρητικότητας και πως στη Λεωφόρο από τις 16.000 θέσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι 8.000, ενώ για τις συγκεκριμένς εκλογές θθα μαζευτούν περί  600 άτομα οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα ακύρωσης της διαδικασίας και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης

Kαταθέτει πρωτόκολλο όπως οι δικαστές

Το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο των αρχαιρεσιών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αλλά και των εσωκομματικών εκλογών του Σύριζα θα καταθέσει την Τετάρτη (26/5) η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Κυριακόπουλος, μέλος της διοίκησης της ΕΣΚΑ και υποψήφιος σύμβουλος στις εκλογές της ΕΟΚ, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sport-Fm 94,6, όπου εξήγησε με σαφήνεια: «Συντάχθηκε το ίδιο ακριβώς υγειονομικό πρωτόκολλο, με το οποίο διεξήχθησαν με επιτυχία τόσο οι νομαρχιακές εκλογές του Σύριζα σε κλειστό χώρο και μάλιστα εν μέσω καραντίνας,  όσο και οι εκλογές της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Κι αυτές εντός κλειστού χώρου… Αύριο (Τετάρτη 26/5) θα κατατεθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο στον κ. Χαρδαλιά και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα γίνει αποδεκτό. Δεν μπορεί να γίνονται συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις με 50% του κόσμο και δεν θα διεξαχθούν οι εκλογές με το μόλις 5%!».Μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι εκλογές αφορούν μόνο τα μέλη της ΕΟΚ και όχι την κυβέρνηση, τονίζοντας πως υπάρχουν τρεις δικαστικές αποφάσεις που ορίζουν εκλογές με φυσική παρουσία, κάνοντας λόγω πως η κοινωνία του μπάσκετ είναι σοκαρισμένη για όσα έγιναν εχθές.