Αναμνήσεις του Νίκου Σελαλματζίδη απο τα Τρίκαλα

Έπαιξε δύο σεζόν μέσα δεκαετίας του 90 στα μέρη μας

Συνέντευξη στο “Σερραϊκό Θάρρος”  που αναδημοσίευσε και το Trikalavoice έδωσε ο παλιός παίκτης των Τρικάλων όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε και στο πέρασμα του απο τα Τρίκαλα. Για τον ερχομό του στην πόλη είπε:  “Με υποδέχθηκαν σαν παιδί τους. Στα δυο χρόνια που αγωνίστηκα δεν πλήρωσα τίποτε στα καταστήματα τους. Θυμάμαι το πρώτο μου παιχνίδι, Δεκέμβριος ήταν σκόραρα και κερδίσαμε 1-0 με το το Αιγάλεω. Τον Ιανουάριο στον δεύτερο αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου κερδίσαμε 0-1, είχαμε χάσει 0-2 στα Τρίκαλα, Η νίκη στο Βόλο, με τέρμα δικό μου έδωσε ένα 13άρι στο ΠΡΟ-ΠΟ. Μετά τέσσερις μέρες παίζαμε στην Κατερίνη με τον Πιερικό.

Ένας  Κατερινιώτης  ήρθε και  με βρήκε. Μου έδωσε  έναν φάκελο με 500 χιλιάδες δραχμές, επειδή  ήταν ο  μοναδικός 13άρης και είχε κερδίσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Τα χρήματα που μου έδωσε  τα μοιράστηκα  με τους συμπαίκτες μου. Το ποδόσφαιρο έχει και τα καλά του.Εκείνη την εποχή τα Τρίκαλα διέθεταν  μεγάλα ονόματα, όπως τον  αείμνηστο Θανάση Παπάζογλου, τον Νίκο Αργυρούλη, τον Γκαμπέτα, τον Λιάκο , τον Μαλλιώρα, τον Κόμνο, τον Γκένα και πολλούς άλλους. Ο Γκένας αργότερα, με μεταγραφή  πήγε στον Ολυμπιακό. Επίσης η ομάδα των Τρικάλων διέθετε καλούς παίκτες , καλά παιδιά και έναν φίλαθλο κόσμο υπέροχο που διψούσε για διακρίσεις.”

Ο Νίκος Σελαλματζίδης πετυχαίνει γκόλ και χαρίζει τη νίκη στα Τρίκαλα σε αγώνα στο Βόλο, κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό.

 

 

Για το γεγονός ότι τα Τρίκαλα δεν ανήλθαν τότε στην Α” Εθνική είπε:  “Την ευθύνη φέρει η διοίκηση κατά την ταπεινή μου γνώμη.”

 

 Παράγοντας των Τρικάλων σπεύδει να αγκαλιάσει τον  Νίκο Σελαλματζίδη μετά από επιτυχία της ομάδας.

Δήλωσε πάντως ότι μόνο στα Τρίκαλα κέρδισε χρήματα ενώ αναφέρθηκε και στην αγάπη που του έχουν ακόμη οι Τρικαλινοί: “Χρήματα πολλά δεν κέρδισα. Μόνο στα Τρίκαλα πληρώθηκα καλά. Αλλά σημασία δεν έχει το χρήμα. Δεν ήμουν φιλάργυρος ποτέ. Αντίθετα θέλω να βοηθώ, έτσι είμαι πλασμένος. Κέρδισα πολλούς φίλους. Όταν επισκέπτομαι τα Τρίκαλα εισπράττω μεγάλη αγάπη και αυτό είναι μεγάλη περιουσία για μένα”