Σουλογάνης: “Απο τους πιο σταθερούς ο Γιακουμής”

Ο προπονητής τερματοφυλάκων αξιολογεί τους πορτιέρο της SL2

Ο γνωστός προπονητής τερματοφυλάκων και υπεύθυνος ακαδημίας αποκλειστικά για τερματοφύλακες, Γιώργος Σουλογάνης μιλάει στη Mikriliga.com για τους πορτιέρο της Super League 2 και τα προβλήματα που υπάρχουν:

«Αυτό που παρατήρησα από το δεύτερο γύρο είναι ότι περίμενα μια σταθερότητα όσον αφορά την απόδοση των τερματοφυλάκων. Απεναντίας, αν εξαιρέσουμε 5-6 παιδιά που έπαιξαν 16-17 παιχνίδια και πάνω, όλες οι άλλες ομάδες άλλαξαν ως και τρείς (!) τερματοφύλακες.

Αυτό μας δείχνει ότι δεν υπάρχει σταθερότητα στην απόδοση και οι λόγοι είναι ότι δεν υπάρχει σωστή δόμηση του εβδομαδιαίου κύκλου των προπονήσεων.

Φυσικά, παίζει ρόλο και το γεγονός πως τα παιδιά και οι προπονητές είχαν παιχνίδι μεσοβδόμαδα. Αυτό δεν σου επιτρέπει σωστό προγραμματισμό, όμως θα ήθελα να δω παιδιά να σταθεροποιούνται και να κρατάνε θέση βασικού…»

Και συνέχισε:

«Είδα επίσης πολλά τακτικά λάθη από τους τερματοφύλακες. Παρόλο που υπάρχουν αρκετά έμπειρα παιδιά στην κατηγορία με αρκετές συμμετοχές, είδα σχεδόν από όλους λάθη που αφορούν τακτική.

Είναι ολοφάνερο αυτό που είχαμε θίξει προ ολίγου καιρού σε άλλη μας κουβέντα: Ο τερματοφύλακας πρέπει στο τακτικό κομμάτι να προπονείται μαζί με την ομάδα!

Ήταν φανερό σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Υπάρχει μεγάλο θέμα στο τακτικό κομμάτι λόγω της έλλειψης προπόνησης με όλη την ομάδα.

Σε αυτά εστίασα, αυτά τα προβλήματα είδα. Όπως προανέφερα σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο το Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή, αλλά ως ένα σημείο.

Στη Super League 2 αγωνίστηκαν 26 (!) τερματοφύλακες, πολύ μεγάλο νούμερο για έναν αριθμό 12 ομάδων! Κάτι δεν πάει καλά…»

Όσον αφορά τους πιο σταθερούς της κατηγορίας είπε:

«Δεν έχω δει όλα τα παιχνίδια αλλά οι αριθμοί δε λένε ποτέ ψέματα. Είναι άδικο άλλωστε να κρίνουμε ένα παιδί μόνο από κάποια highlights. Σε μια αξιολόγηση τερματοφύλακα παίζει σημαντικό ρόλο και η ομάδα, ποιους αμυντικούς έχει μπροστά του, είναι άδικο να αξιολογείς μόνο από αποκρούσεις ή από λάθη…

Οι πιο σταθεροί ήταν Κουτζαβασίλης, Κατσιμήτρος, Τσέλιος και Γιακουμής…»