Ο ΠΑΟΚ νικητής στο ντέρμπ- “Τρίποντα” για Άρη, ΑΕΚ- Η Βαθμολογία

Μεγάλη νίκη με 2-0 επί του Ολυμπιακού πέτυχε ο ΠΑΟΚ και έμεινε σε πορεία… Ευρώπης,

Πρωταγωνιστής για το «συγκρότημα» του Πάμπλο Γκαρσία ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα δύο… δώρα που του έκανε η άμυνα των Πειραιωτών, στο δεύτερο ημίχρονο, οδηγώντας τους Θεσσαλονικείς σε μία μεγάλη νίκη στο ντέρμπι.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ έμεινε… ζωντανός στη «μάχη» για τις θέσεις της Ευρώπης, καθώς «έπιασε» στην 3η θέση την ΑΕΚ με 54 βαθμούς, τρεις πίσω από τον 2ο Άρη. Μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» αντιμετωπίζουν τους «κίτρινους» στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Τετάρτης (21/04). Αντίθετα, μεγάλος… χαμένος της αγωνιστικής ήταν ο Παναθηναϊκός, καθώς πλέον είναι στο -8 από τον Άρη και στο -5 από τους δύο «Δικέφαλους».

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (83’ Βαρέλα), Ροντρίγο, Μπάμπα, Σβαμπ (83’ Τσιγγάρας), Ντόουγκλας, Ζίβκοβιτς (71’ Τζόλης), Ελ Καντουρί (66’ Ουάρντα), Σφιντέρσκι (71’ Κρμέντσικ).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (60’ Καμαρά), Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ (71’ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μπρούμα (60’ Φορτούνης), Μασούρας (79’ Κάιπερς), Ελ Αραμπί.

 

Η ΑΕΚ 3-1 τον Αστέρα

Παρόλο που τα βρήκε σκούρα από τον δυναμικό Αστέρα, η ΑΕΚ  έριξε δεύτερη συνεχόμενη τριάρα στα playoffs (3-1) και έφτιαξε βαθμολογικό «μαξιλαράκι» για την Ευρώπη.

Με ηγέτη τον Μάνταλο (που μοίρασε δυο ασίστ) και λυτρωτή τον εκ νέου εξαιρετικό Λόπες (που σκόραρε το πολυπόθητο γκολ στο 85’) η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ εκμεταλλεύτηκε τηΝ ήττα του Παναθηναϊκού

Καθοριστικός και πάλι ο Γαλανόπουλος (που άνοιξε το σκορ), αλλά και ο Αλμπάνης που μπήκε αλλαγή και σφράγισε τη νίκη στις καθυστερήσεις. ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Γαλανόπουλος (63’ Σιμάνσκι), Κρίστισιτς (84’ Κοσίδης), Γκαρσία, Μάνταλος, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (53’ Αλμπάνης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Χατζηεμμανουήλ, Νεντελτσιάρου, Μιτάι, Μαχαίρας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Σουάρες, Καστάνιο (88’ Χριστόπουλος), Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε (88’ Αλί Μπαμπά), Τιλίκα (88’ Κρεσπί), Ριέρα (76’ Γκόμες), Σίτο (61’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες

 

Διπλό με  ανατροπή ο Άρης

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη -και μάλιστα με ανατροπή- πανηγύρισε την Κυριακή ο Άρης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» επί του Παναθηναϊκού.

Πιο συγκεκριμένα,οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν με 2-1 σκορ του «τριφυλλιού», για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, εδραιώνοντας την παρουσία τους στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Έτσι, η ομάδα του Μάντζιου πλησίασε ακόμη περισσότερο στην κατάκτηση ενός «εισιτηρίου» για το Conference League της επόμενης περιόδου, την ώρα που ο Παναθηναϊκός υπέστη τη δεύτερη διαδοχική του ήττα, μετά από αυτήν από τον Ολυμπιακό.

Ο Σανκαρέ έδωσε το προβάδισμα στους «πράσινους» στο 31′, όμως οι «κιτρινόμαυροι» γύρισαν το ματς μέσα σε τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, εκμεταλλευόμενοι και το αριθμητικό πλεονέκτημα μετά την αποβολή του Μαουρίσιο στο 52’, χάρη στα γκολ των Μάνου (έχασε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο) και Ματέο Γκαρσία στο 62′ και στο 65′, αντίστοιχα.

Η βαθμολογία των playoffs

Ολυμπιακός 76

Άρης 57
ΠΑΟΚ 54
ΑΕΚ 54
Παναθηναϊκός 49
Αστέρας Τρίπολης 44

Η επόμενη αγωνιστική (21/4)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Άρης-ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης