Κυβέρνηση : Δεν τίθεται θέμα αποπομπής της Μενδώνη

Εμβρόντητη παρακολουθεί η Ελληνική κοινή γνωμη όλα  όσα αποκαλύφθηκαν στην υπόθεση Λιγνάδη, που αγγίζει το υπουργείο πολιτισμού με  την τραγελαφική στάση της κας Μενδώνη. Παρ όλα τούτα την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στην υπουργό Πολιτισμού,  εξέφρασε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη πριν από λίγο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως υπογράμμισε, «δεν τίθεται θέμα αποπομπής της. Η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη».

Στο ερώτημα αν συμφωνεί η κυβέρνηση με την έκφραση της υπουργού για τον Δημήτρη Λιγνάδη ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι η έκφραση ήταν ατυχής, όπως και ο χειρισμός της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στην εισαγωγική της τοποθέτηση η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, «το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στήριξε, ενθάρρυνε και παρότρυνε όποιον έχει να καταγγείλει κάτι μεμπτό, να μη φοβηθεί».

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριων δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρό του Δημήτρη Λιγνάδη.

Πηγή: .skai.gr