Το …έλα να δεις στα Θεοφάνεια- H εκκλησία έκανε το δικό της – Σοβαρός τραυματισμός νεαρού

Στη πρώτη ουσιαστικά μεγάλη αντιπαράθεση ανάμεσα στη Κυβέρνηση και την Εκκλησία για τις τελετές των Θεοφανείων, η Ιεραρχία και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βγήκαν  νικητές, . Σε αντίθεση με την απαγόρευση που εξέδωσε προ ημερών η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να υπάρξει ένα πιο αυστηρό lockdown ώστε να ανοίξουν τα σχολεία, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αρνήθηκε να υπακούσει, άνοιξε τις εκκλησίες και έκανε κανονικά τις τελετές του Αγιασμού των Υδάτων. Αναπέφευκτα προέκυψαν σκηνές συνωστισμού και άλλα  παρατράγουδα… αφού η ΔΙΣ αποφάσισε να μην τηρήσει το μέτρο της απαγόρευσης και αποφάσισε να ανοίξει τις εκκλησίες, θα ήταν αδιανόητο να υπάρχουν περιπολικά έξω από κάθε εκκλησία ή να γίνονται προσαγωγές και συλλήψεις ιερέων και πιστών.

Στην Εύβοια κάποιοι πολίτες οι αποφάσισαν να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια, να ρίξουν τον Σταυρό  μόνοι τους και σύμφωνα με το eviathema.gr, ένας νεαρός, πέφτοντας στη θάλασσα, χτύπησε άσχημα αφού παραπάτησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα και να μείνει ακινητοποιημένος μέσα στο νερό.Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά οι διασώστες δεν κατάφεραν να μετακινήσουν τον νεαρό μέσα από το νερό ενώ έπειτα έφτασε καΐκι στο σημείο, ώστε να μεταφέρει τον νεαρό στο λιμάνι της Αμαρύνθου. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο της Χαλκίδας με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

 

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 11:00 στην Νέα Παραλία ΘΘεσσαλονίκης  όταν κάποιοι πολίτες επιχείρησαν μόνοι τους να κάνουν ρίψη του Σταυρού στην θάλασσα για τον εορτασμό των Θεοφανείων με την Αστυνομία να επεμβαίνει.

παρά την προσπάθεια της αστυνομίας, οι πολίτες έριξαν τελικά τον Σταυρό στην θάλασσα και στην συνέχεια προσήχθησαν
Οι πολίτες μάλιστα χρησιμοποιώντας μεγάφωνο καταφέρθηκαν εναντίον των μέτρων της Πολιτείας για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού αποκαλύπτοντας πως είχαν απευθύνει κάλεσμα σε 50 ιερείς προκειμένου να παρευρεθούν στην ρίψη του Σταυρού αλλά όλοι αρνήθηκαν.