Ισοπαλία Παναθηναϊκού- Νίκη με ανατροπή του Παναιτωλικού

Ο μισός Παναθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο και σύμφωνα με την εικόνα του ματς κι ο ένας βαθμός αρκετός ήταν.

Το «τριφύλλι» χωρίς Μαουρίσιο, Κουρμπέλη, Βιγιαφάνιες και τον Χουάνκαρ, αντί του Σάντσες, δεξί μπακ, δεν μπορούσαν να ελπίζουν σε πολλά πράγματα δημιουργικά. Με τον δραστήριο Αϊτόρ δημιούργησε δύο μεγάλες φάσεις στο πρώτο μέρος, αλλά δεν βρήκε γκολ.Στο δεύτερο μέρος αντίθετα, δεν είχε αξιόλογη φάση! Ο Αστέρας με τη σειρά του είχε τον έλεγχο, πέτυχε γκολ στο πρώτο μέρος που σωστά ακυρώθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο σπατάλησε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη.Στο 80’ ο Διούδης απέκρουσε το αριστερό σουτ του Καπίγια, έπειτα από πολιορκία των Αρκάδων!

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Βέλεθ, Μπουζούκης (65’ Ιωαννίδης), Αλεξανδρόπουλος, Αϊτόρ (80’ Αθανασακόπουλος), Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος (76’ Καρλίτος).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρα, Άλβαρες, Καστάνιο, Σουάρεθ, Μουνάφο (92΄Μπ. Φερνάντεθ), Βαλιέντε, Σίτο (64’ Καπίγια), Ριέρα (64’ Λ. Φερνάντεθ), Κρέσπι (87’ Τιλίκα), Μπαράλες.

 

Ο Παναιτωλικός μέσα σε τρία λεπτά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 απέναντι στον ΟΦΗ.

 Οι Αγρινιώτες διατήρησαν τη νικηφόρα παράδοση κόντρα στους Κρητικούς, καθώς μετρούν μόνο νίκες στην έδρα τους. Κι όμως η ομάδα του Γιώργου Σίμου ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε στο 55’ με γκολ του Στάικου. Ο Παναιτωλικός έχασε πέναλτι με τον Μάζουρεκ στο 65’, αλλά με δύο γκολ των Μανθάτη στο 83’ και Λιάβα στο 85’ έκανε μια τρομερή ανατροπή και πήρε το πολύτιμο τρίποντο.

Οι Κρητικοί έψαξαν την ισοφάριση, αλλά στο 90’ ο Σαρδινέρο αστόχησε σε τετ-α-τετ και στο 90+3’ ο Νέιρα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Όμως το σκορ δεν άλλαξε και ο Παναιτωλικός πανηγύρισε μια πολύτιμη νίκη.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Μεντίνα (78’ Τζανακάκης), Περέιρα, Τσιγγάρας, Ταχάρ, Ντίας, Αριγίμπι, Μάζουρεκ (71’ Ματσόλα), Βέργος (71’ Μανθάτης).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης (68’ Λυμπεράκης), Ουές, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Βούρος (90+2’ Γκαργκαλατζίδης), Στάρτζεον, Νέιρα, Στάικος (90+2’ Τσιλιανίδης), Μεγιάδο, Σαρδινέρο.