Ο Πλανήτης υποδέχεται με χαρά το 2021- Βίντεο και φωτό

Το μικρό αρχιπέλαγος του Κιριμπάτι και τα νησιά Σαμόα στον Ειρηνικό υποδέχθηκαν πρώτα στον πλανήτη, στις 12.00 ώρα Ελλάδος, το 2021, ενώ τα ακατοίκητα νησιά Χάουλαν και Μπέικερ θα περιμένουν άλλες 26 ώρες.

Η Νέα Ζηλανδία είναι η πρώτη χώρα που γιόρτασε μαζί με την Τόνγκα, τη Σαμόα, και το Κιριμπάτι τον ερχομό του νέου έτους. Χιλιάδες Νεοζηλανδοί συγκεντρώθηκαν χωρίς φόβο και χωρίς μάσκες στο Όκλαντ για να απολαύσουν το παραδοσιακό σόου με τα φώτα και τα πυροτεχνήματα στο λιμάνι της πόλης.Στο Σίδνεϊ, την μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η περίφημη γιορτή των πυροτεχνημάτων φώτισε στις 15.00 ώρα Ελλάδος τον ουρανό επάνω από το λιμάνι χωρίς θεατές, έπειτα από την εμφάνιση νέας εστίας της επιδημίας. Ματαιώθηκε ακόμη και το σχέδιο να επιτραπεί σε 5.000 εργαζομένους στην πρώτη γραμμή να παραστούν, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Κορυφαία ονόματα της μουσικής βιομηχανίας θα εμφανιστούν στα εορταστικά προγράμματα των αμερικανικών δικτύων. Η κρυστάλλινη μπάλα θα κυλήσει στην διάσημη πλατεία Τάιμς στη Νέα Υόρκη για να υποδεχθεί το 2021, με την πρόσβαση σε θεατές απαγορευμένη.

Από το Παρίσι ως τη Μόσχα πολίτες εύχονται το 2021 “να πάρω πίσω την ελευθερία”. Στη Γαλλία, 100.000 αστυνομικοί επιτηρούν την απαγόρευση των συναθροίσεων και της κυκλοφορίας.

Στο Λονδίνο, η Πάτι Σμιθ κλήθηκε να τραγουδήσει προς τιμή και μνήμη των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που έχασαν τη μάχη, σε μια συναυλία που θα μεταδοθεί διαδικτυακά. Υπό τον ήχο του Big Ben τα μεσάνυχτα, η Βρετανία θα εισέλθει και επίσημα στην τροχιά και στην χρονιά του Brexit.