Formula 1: Σοκαριστικό ατύχημα στο Grand Prix του  Μπαχρέιν

Νικητής ο Χάμιλτον

Ενα τρομακτικό ατύχημα συνέβη στο Grand Prix του  Μπαχρέιν…Λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά από την εκκίνηση, ο Ρομέν Γκροζάν προσπάθησε να αλλάξει γραμμή, είχε επαφή, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, με αποτέλεσμα αυτό να βγει εκτός διαδρομής για να ακολουθήσει μια τρομακτική κατάσταση.

Η Haas του Γκροζάν εξερράγη, με τον έμπειρο οδηγό να βγαίνει μέσα από τις φλόγες ευτυχώς έχοντας τις αισθήσεις του. Οι γιατροί έφτασαν άμεσα στο σημείο και τον κουβάλησαν στο ασθενοφόρο, με τον Γάλλο να περπατάει με δυσκολία, αλλά να δείχνει πως δεν έχει υποστεί κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Το Halo φαίνεται πως τον έσωσε, στην κυριολεξία, καθώς το κόκπιτ βρέθηκε ανάμεσα σε μια άμορφη μάζα από σίδερα. Ο οδηγός της Haas, σύμφωνα με την ενημέρωση της ομάδας, μεταφέρθηκε για εξετάσεις καθώς είχε καψίματα στα χέρια και τους αστραγάλους και πονούσε στα πλευρά, στα οποία ίσως έχει κατάγματα από τη σφοδρή σύγκρουση.

Τα όσα συνέβησαν προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα για περίπου 1,5 ώρα. Με την επανέναρξη του βγήκαν ξανά κίτρινες σημαίες με το σκηνοθέτη να μας δείχνει το μονοθέσιο του Στρολ αναποδογυρισμένο. Ευτυχώς κι εκείνος δεν είχε πάθει απολύτως τίποτα και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Η συνέχεια του αγώνα δεν ήταν τόσο επεισοδιακή με εξαίρεση το φινάλε.Ο Χάμιλτον έφυγε μπροστά και ο Φερστάπεν δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να τον απειλήσει ιδιαίτερα.

Στην τρίτη θέση βρίσκονταν μέχρι και τρεις γύρους πριν το τέλος ο Σέρχιο Πέρεζ ο κινητήρας του οποίου παρέδωσε πνεύμα τρεις γύρους πριν το τέλος. Έτσι, στο βάθρο βρέθηκε ο Άλμπον. Τέταρτος ήταν ο Νόρις ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακό προσπέρασμα στον Μπότας κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σάινθ, Γκασλί, Ρικάρντο, Μπότας, Οκόν και Λεκλέρκ.