Ο στόχος, οι βάσεις και η Αμερική!!!

Ο «ΦΛΟΥ» της 03/10/2020

Στόχος

Είναι φανερό ότι στην παρθενική μας συμμετοχή στην Σούπερ Λιγκ 2 θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι θα έχουμε μία φιλότιμη και νεανική ομάδα που θα προσπαθήσει να πλασαριστεί όσο το δυνατόν πιο καλά στο πρωτάθλημα και να παίξει στα πλέι οφ ανόδου αποφεύγοντας τα πλέι αουτ καθόδου. Όπως είναι γνωστό οι έξι πρώτοι παίζουν για άνοδο, οι έξι τελευταίοι για κάθοδο κουβαλώντας τους βαθμούς της κανονικής περιόδου.

Ανταγωνισμός

Βλέποντας τον ανταγωνισμό αλλά και την εικόνα των φιλικών υπάρχουν ελπίδες ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί παρά το γεγονός ότι η ομάδα έχει ποντάρει περισσότερο σε ταλέντο και λιγότερο σε εμπειρία.

Αρκούν;

Αρκούν αυτά για να είμαστε χαρούμενοι; Το θετικό είναι ότι έχουμε ομάδα που κατεβαίνει στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα, τα οικονομικά είναι συμμαζεμένα, τα χαρτιά τακτοποιημένα. Μέσα στην γενικότερη θολή κατάσταση θα έλεγε κανείς ότι είμαστε οκ και μάλλον δεν θα πρέπει να παραπονούμεθα. Άλλοι δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν ούτε την εγγυητική…

Βάσεις

Χωρίς διάθεση πρωϊνής Σαββατιάτικης γκρίνιας, θα πρέπει όμως σιγά σιγά να μπουν οι βάσεις και προϋποθέσεις  για μία μακροχρόνια σταθερή παρουσία της ομάδας στις μεγάλες κατηγορίες και να οραματιστούμε κάποια στιγμή και την επιστροφή  στην Σούπερ Λιγκ. Ποιες είναι οι βάσεις αυτές;

  1. Προπονητικό κέντρο: Η ομάδα συνεχίζει να περιφέρεται από χωριό σε χωριό. Και συνεργασία με τον Ερασιτέχνη δεν φαίνεται στα σκαριά ώστε να εκμεταλλευτεί η ΠΑΕ τις εγκαταστάσεις της Σωτήρας.
  2. Λειτουργία της Κ19 σε πρότυπα επαγγελματικά: Αναμένεται ανακοίνωση Βακουφτσή αλλά όσο καλός και αν είναι ο πρώην παίκτης της Φιορεντίνα αν δεν τον υποστηρίξει έμπρακτα η ΠΑΕ δεν θα πετύχει πολλά.
  3. Δημιουργία μιας σταθερής βάσης παικτών και προώθηση Τρικαλινών στην πρώτη ομάδα: Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περαιτέρω.
  4. Σύνδεση με την τοπική κοινωνία: Και εδώ το έχουμε χάσει το παιχνίδι. Η ΠΑΕ λειτουργεί αποκομμένα από τα Τρίκαλα (αγορά, φορείς, φίλαθλοι) λες και δεν έχει έδρα την πόλη μας, αλλά τα …Γιαννιτσά.

Αμερική

Προφανώς και δεν έχουμε ανακαλύψει την Αμερική. Τα παραπάνω ισχύουν για όλες τις επαρχιακές ομάδας. Και αν ρίξουμε μία ματιά σε ομάδες που πριν χρόνια ήταν κάτω από εμάς και που έχουν φτάσει κάνοντας τα παραπάνω θα μελαγχολήσουμε (Τρίπολη, Αγρίνιο, Λαμία πρόχειρα παραδείγματα).

Ερασιτεχνικό γιοκ

Μην ψάχνετε για αγώνες ερασιτεχνικού αυτό το Σαββατοκύριακο. Όλα πήγαν παραπίσω λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τον Νομό Τρικάλων. Τα μέτρα λήγουν τα ξημερώματα του ερχόμενου Σαββάτου 10 Οκτωβρίου, αν δεν δοθεί παράταση σε αυτά, λογικά  θα ξεκινήσουν το άλλο Σαββατοκύριακο τα παιχνίδια.

Live streaming

Χωρίς κόσμο στα γήπεδα, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν, καλωσήλθατε στην εποχή του Live streaming. Αυτό το Σαββατοκύριακο ο Ασκληπιός στο βόλεϊ  θα προβάλλει το τουρνουά του του μέσα από το κανάλι του στο Youtube και αύριο ο μπασκετικός ΑΟΤ το παιχνίδι της πρεμιέρας στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Και τα δύο event μπορείτε να τα δείτε και μέσα από το Sportrikala.

Γαμπρός

Τον νιώθουμε και λίγο δικό μας τον μπασκετικό Παναθηναϊκό λόγω της παρουσίας στον πάγκο του Τρικαλινού γαμπρού και πρώην μέλους του προπονητικού τιμ του ΑΣ Τρίκαλα Γιώργου Βόβορα. Οπότε το χθεσινοβραδυνό διπλό στην Ευρωλίγκα επί της Χίμκι πανηγυρίστηκε δεόντως και στα Τρίκαλα. Πρώτος και καλύτερος ποστάρισε την είδηση στο facebook ο Αντώνης Πλιάτσικας, επιστήθιος φίλος του Βόβορα.

«ΦΛΟΥ»

…καλό Σαββατοκύριακο!!!