Και επίσημα ο Αλμπάνης στα Τρίκαλα

Ανακοινώθηκε απο την ΠΑΕ

Ο Χρήστος Αλμπάνης (καμία σχέση με τον Καλαμπακιώτη της ΑΕΚ, ούτε και έλκει την καταγωγή του απο τα μέρη μας) είναι και επίσημα παίκτης του ΑΟΤ. Ανεπίσημα βέβαια όχι μόνο τον έχουμε δει αλλά τον έχουμε απολαύσει και να σκοράρει δις στα φιλικά με τελευταίο γκολ το χθεσινό κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας στο Ελευθεροχώρι.

Ο γεννημένος στις 08/02/1999 μεσοεπιθετικός έλκει την καταγωγή του απο την Λεβαδειά όπου και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Ξεκίνησε στην «Ακαδημία Λιόντος» περίπου πέντε ετών και εν συνεχεία μεταπήδησε στο Arsenal Soccer School Λιβαδειάς. Σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (στα πλαίσια του προγράμματος advance) έτυχε να τον παρακολουθήσει ένας σκάουτερ της Χέρενφεν ο οποίος στο τέλος της αναμέτρησης τον προσκάλεσε στην Ολλανδία για δοκιμαστικά. Οπερ και εγένετο. Τον Μάρτιο του 2015 ο 16χρονος τότε Χρήστος Αλμπάνης συμμετείχε σε τέσσερις προπονήσεις της Χέρενφεν.

Ένιωθε ότι ανταποκρίθηκε, ότι πέρασε τις εξετάσεις, αλλά δεν ενημερώθηκε κατευθείαν για το αποτέλεσμα της αξιολόγησης. Τελικά το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς έμελλε να του προταθεί τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο. Εντάχθηκε βέβαια στην Κ17 της Χέρενφεν και κατά τα πρότυπα της Ολλανδίας βρέθηκε να είναι φιλοξενούμενος οικογένειας από αυτές που πληρώνονται από τους συλλόγους για να παρέχουν διαμονή, διατροφή και κάλυψη άλλων καθημερινών αναγκών (πλύσιμο ρούχων επί παραδείγματι) σε νεαρούς παίκτες.

Ύστερα από μία διετία ο Χρήστος Αλμπάνης είχε φτάσει πλέον να έχει συμμετοχές έως την Κ21 της Χέρενφεν (ομάδα που παρεμπιπτόντως ανέδειξε και τον Γιώργο Σαμαρά) ως δεξί ή αριστερό winger. Παράλληλα, μετράει και εμφανίσεις με την Εθνική Νέων του Γιάννη Γκούμα.

Σύμφωνα δε με καταγεγραμμένα στατιστικά από διοργανώσεις υποδομών της περιόδου 2017-18 έχει 21 συμμετοχές και 5 γκολ.

Την σεζόν 2018-19 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης και ήταν στο ρόστερ της ομάδας χωρίς συμμετοχή στο πρωτάθλημα αλλά με μία συμμετοχή στο κυπελλο με τους Αρκάδες.

Πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός απο τον Αστέρα στον Καραϊσκάκη και στην Super League 2 όπου είχε προπονητή τον νυν προπονητή του ΑΟΤ Απόστολο Χαραλαμπίδη. Αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος σημειώνοντας δύο γκολ.

Η επίσημη ανακοίνωση των Τρικάλων:

Η ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα ανακοινώνει την απόκτηση του 21χρόνου winger Χρήστου Αλμπάνη.
Ο νεαρός εξτρέμ πέρυσι αγωνίστηκε στην ομάδα του Καραϊσκάκη δανεικός από τον Αστέρα Τρίπολης όπου ανήκε μεχρι πρότινος.
Είχε 17 συμμετοχές και 2 γκολ. Επίσης έχει αγωνιστεί στις ακαδημίες της Χέρενφεν όπου από εκεί τον πήρε η ομάδα της Αρκαδίας.