O 21oς διάπλους λίμνης Πλαστήρα

Για 21η συνεχή χρονιά ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Λαμπερού-Λίμνης Πλαστήρα διοργάνωσε τον Κολυμβητικό Διάπλου Λίμνης Πλαστήρα το διήμερο 1-2 Αυγούστου 2020, υπό την αιγίδα του Δήμου Πλαστήρα και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής και τις συστάσεις του ΕΟΔΥ.

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, αθλήτριες και αθλητές από όλη την Ελλάδα βούτηξαν στα γαλαζοπράσινα νερά της νεράιδας των Αγράφων διάνυσαν κολυμπώντας την απόσταση Πεζούλα – πλαζ Λαμπερού.

Το τριήμερο 31/7-2/8 η Πλαζ Λαμπερού βρέθηκε στο επίκεντρο, όχι μόνο για τους κολυμβητικούς αγώνες που έλαβαν χώρα αλλά και για τις πολλές παράλληλες δράσεις που φέτος συμπεριλάμβαναν αγώνες δρόμου, χορούς και το πρωτότυπο Beach water polo!!!

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η τελετή έναρξης του θεσμού, κατά την οποία παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τοπικούς Συλλόγους και απευθύνθηκαν οι απαραίτητοι χαιρετισμοί και το καλωσόρισμα του 21ου Διάπλου.

Το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 θα πραγματοποιήθηκε παράκτια κολυμβητική διαδρομή των 500 μέτρων για παιδιά κάτω των 14 ετών. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην πλαζ Λαμπερού στις 15:00 και η εκκίνηση δόθηκε στις 17:00 αφού πρώτα «κόπασε» η μπόρα που ξέσπασε.

 

Στη φετινή διοργάνωση συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού και 3 αγώνες δρόμου.                                                                                                                                              Το Σάββατο 1 Αυγούστου οι δρομείς επέλεξαν ανάμεσα στους αγώνες των 2 χιλιομέτρων, των 5 χιλιομέτρων ή των 8 χιλιομέτρων οι οποίοι εκκίνησαν στις 17:30, στις 18:00 και στις 18:30 αντιστοίχως. Η συγκέντρωση των αθλητών έγινε στις 16:30 στην πλαζ Λαμπερού.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 και ώρα 11:00  εκκίνησε πρώτα ο  μεγάλος διάπλους που στην ουσία είναι διπλός διάπλους (8.000 μέτρα) και στις 11:30 ο παράπλους της λίμνης (1.000 μέτρα), ενώ στις 12:30 εκκίνησε ο διάπλους των 4.000 μέτρων. Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε στην πλαζ Λαμπερού έως και τις 10:00, από όπου και μεταφέρθηκαν οι συμμετέχοντες οδικώς και ακτοπλοϊκώς στο σημείο εκκίνησης.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης και συγκεκριμένα το Σάββατο πραγματοποιήθηκε παράλληλη δραστηριότητα.                                                                                                                                                                 Ο Γιάννης Δημακόπουλος, Τμηματάρχης Εκπαίδευσης της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος  εκπόνησε τις παρακάτω 2 δράσεις ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής.                                (1) «Safe Greece» (Ασφαλής Ελλάδα):                                                                                                                                       1 ώρα διδασκαλίας στο νερό (μέτρα ασφαλείας, τεχνικές επίπλευσης, διάσωσης και αθλητικής ναυαγοσωστικής). Η δραστηριότητα εκπονείται από την ΕΑΝΕ σε συνεργασία με το Princess Charlene of Monaco Foundation.                                                                                                                          (2) «Charlie the savior» (Τσάρλι ο διασώστης):                                            1.5 ώρα διδασκαλίας σε αίθουσα, του Διεθνούς Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό» που είναι εγκεκριμένο από 6 διεθνείς οργανισμούς (International Life Saving Federation, International Federation of Swimming Teachers’ Association, Royal Life Saving Society Commonwealth, A Chance for Children Foundation, Greek Life Saving Sports Association, World Open Water Swimming Association, International Swimming Hall of Fame).                                                                                                                          Οι συμμετέχοντες έλαβαν 2 βεβαιώσεις παρακολούθησης. Ο σκοπός των δράσεων ήταν να αποκτήσουν ορισμένες γνώσεις ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής κυρίως τα παιδιά αλλά και οι ενήλικοι με ψυχαγωγικό τρόπο.

 

Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, μετά το τέλος των κολυμβητικών αγώνων πραγματοποιήθηκε τουρνουά επίδειξης με γνωστά ονόματα της ελληνικής υδατοσφαίρισης που βρίσκονται στην οικογένεια του Beach Waterpolo ανέκαθεν, ενώ αρκετοί συμμετέχοντες του Κολυμβητικού Διάπλου είχαν την ευκαιρία να πάρουν γεύση από γκολ με το κεφάλι και το πόδι που μόνο επιτρέπονται στους ειδικά διαμορφωμένους beachpolistas κανόνες.

Με την ολοκλήρωση των διαδρομών πραγματοποιήθηκε η απονομή των μεταλλίων και στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα στους συμμετέχοντες.

ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Συμμετοχές πάνω από 170

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κυριαζόπουλος Νικόλαος ο οποίος ήταν ο νικητής των 1.000 μέτρων και των 4.000 μέτρων που ακολούθησαν αμέσως μετά.                                                                    Ο Νικόλαος Κυριαζόπουλος αναδείχθηκε «χρυσός» πρωταθλητής Ελλάδας                                                               το 2007 στα 1.500μ. ελεύθερο Παμπαίδων Β,                                                                                                                           το 2008 στα 400μ. ελεύθερο Παμπαίδων Α και στα 1.500μ. ελεύθερο Παμπαίδων Α,                                                                                                                           το 2010 στα 1.500μ. ελεύθερο στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες λυκείων.                                                                                                                                                              Επίσης αναδείχθηκε «αργυρός» πανελληνιονίκης                                                                                              το 2007 στα 200μ. ελεύθερο Παμπαίδων Β,                                                                                                                        το 2008 στα 200μ. ελεύθερο Παμπαίδων Α και                                                                                                                το 2009 στα 1.500μ. ελεύθερο Παίδων.                                                                                                        Καθώς και «χάλκινος» πανελληνιονίκης                                                                                                                  το 2007 στα 400μ. ελεύθερο Παμπαίδων Β και                                                                                                                    το 2009 στα 800μ. ελεύθερο Παίδων.

4.000 μέτρα Ανδρών:

1ος  Κυριαζόπουλος Νικόλαος (Αθήνα) με επίδοση 00h.50’.00”                                                                                                                                                                                                    2ος  Σαρρηγεωργίδης Κωνσταντίνος (Νίκαια Αττικής) με επίδοση 00h:54’.50”                                                                                                                                                                                      3ος  Παπαδημητρίου Γεώργιος (Αθήνα) με επίδοση 00h:56’.20”

4.000 μέτρα Γυναικών:

1η  Χάρμπα Χριστίνα (Καρδίτσα) με επίδοση 00h.59’.40”                                                                                                                                                                                                          2η  Πολύζου Σοφία (Αθήνα) με επίδοση 01h:04’.10”                                                                                                                                                                                      3η  Αρσένη Κική (Καβάλα) με επίδοση 01h:05’.00”

Η απόσταση των 4.000 μέτρων πραγματοποιήθηκε για 21η (εικοστή πρώτη) φορά και τα ρεκόρ σε άνδρες και γυναίκες κατέχουν οι:

Αληπρασίτης Γεώργιος (Λάρισα) με επίδοση 00h.44’.18” από το διάπλου του 2015.                                                                                 Ο Γεώργιος Αληπρασίτης αναδείχθηκε «αργυρός» πανελληνιονίκης στα 200μ. ελεύθερο Παίδων το 2015.                                                                                                                                                                                          Καθώς και «χάλκινος» πανελληνιονίκης στα 400μ. ελεύθερο Παίδων το 2015.

Χάρμπα Χριστίνα (Καρδίτσα) με επίδοση 00h.51’.10” από το διάπλου του 2017.                                                                                              Η Χριστίνα Χάρμπα αναδείχθηκε «χρυσή» πρωταθλήτρια Ελλάδας                                                                                   το 2014 στα 400μ. ελεύθερο Κορίτσια 11 ετών,                                                                                                                           το 2018 στα 4Χ100μ. διπλά πέδιλα mixed Κορασίδων και                                                                                                     το 2019 στα 4Χ100μ. διπλά πέδιλα mixed Νεανίδων.                                                                                                                                              Είναι ακόμη κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ στα 4Χ100μ. διπλά πέδιλα mixed Κορασίδων από το 2018 έως και σήμερα.                                                                                                                                                                      Επίσης αναδείχθηκε «αργυρή» πανελληνιονίκης                                                                                                                        το 2016 στα 50μ. διπλά πέδιλα Παγκορασίδων Α και                                                                                                    το 2018 στα 200μ. διπλά πέδιλα Κορασίδων.                                                                                                     Καθώς και «χάλκινη» πανελληνιονίκης                                                                                                                                                     το 2014 στα 200μ. μικτή ατομική Κορίτσια 11 ετών και                                                                                                                     το 2018 στα 400μ. διπλά πέδιλα Κορασίδων.                                                                                                       Κατέκτησε τα παρακάτω μετάλλια στους Χειμερινούς Αγώνες Βορείου Ελλάδας:                                                    Χρυσό το 2017 στα 200μ. μικτή ατομική Παγκορασίδων Α.                                                                                         Χρυσό το 2018 στα 400μ. διπλά πέδιλα Κορασίδων.                                                                                                  Χρυσό το 2019 στα 4Χ100μ. διπλά πέδιλα mixed Νεανίδων.                                                                                           Αργυρό το 2016 στα 200μ. μικτή ατομική Παγκορασίδων Β.                                                                    Αργυρό το 2017 στα 4Χ100μ. ελεύθερο Παγκορασίδων Α.                                                                                      Αργυρό το 2017 στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική Παγκορασίδων Α.                                                                                    Αργυρό το 2018 στα 100μ. διπλά πέδιλα Κορασίδων.                                                                           Αργυρό το 2018 στα 200μ. διπλά πέδιλα Κορασίδων.                                                                               Χάλκινο το 2016 στα 100μ. ελεύθερο Παγκορασίδων Β.                                                                                  Χάλκινο το 2017 στα 400μ. μικτή ατομική Παγκορασίδων Α.                                                                        Χάλκινο το 2017 στα 4Χ200μ. ελεύθερο Παγκορασίδων Α.                                                                                  Χάλκινο το 2018 στα 4Χ100μ. ελεύθερο mixed Κορασίδων.                                                                                Χάλκινο το 2018 στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική mixed Κορασίδων.

1.000 μέτρα Ανδρών:

1ος  Κυριαζόπουλος Νικόλαος (Αθήνα) με επίδοση 00h.15’.12”                                                                                                                                                                                                        2ος  Δαρζεντάς Αρτέμιος (Κατερίνη) με επίδοση 00h:17’.32”                                                                                                                                                                                     3ος    Τριβυζάς Χρήστος (Αθήνα) με επίδοση 00h:18’.50”

1.000 μέτρα Γυναικών:

1η  Σκρέτα Ελισσάβετ (Κατερίνη) με επίδοση 00h:19’.40”                                                                                                                                                                                                          2η  Νικολάου Λίλα (Καρδίτσα) με επίδοση 00h:20’.12”                                                                                                                                                                                      3η   Μπλέτσα Ανδρομάχη (Ιωάννινα) με επίδοση 00h:22’.46”

Η απόσταση των 1.000 μέτρων πραγματοποιήθηκε για μόλις 3η (τρίτη) φορά και τα ρεκόρ σε άνδρες και γυναίκες κατέχουν οι:

Δαβερώνας Κωνσταντίνος (Σπάτα) με επίδοση 00h.12’.04” από τον παράπλου του 2019.

Μαγγανά Χριστίνα (Αθήνα) με επίδοση 00h:11’.41” από τον παράπλου του 2019.                                                                  Η Χριστίνα Μαγγανά                                                                                                                                                                                   (αδελφή του Δημήτρη Μαγγανά πολλάκις πανελληνιονίκη, με συμμετοχή σε ολυμπιακούς αγώνες και κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ ανδρών στα 1500μ. ελεύθερο 25άρας πισίνας από το 2003 έως και σήμερα, καθώς και κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ εφήβων στα 800μ. ελεύθερο 25άρας πισίνας από το 1996 έως και σήμερα)                                                                                                                                                                         αναδείχθηκε «χρυσή» πρωταθλήτρια Ελλάδας                                                                                                                                    το 1997 στα 400μ. ελεύθερο Κορασίδων και                                                                                                                               το 1998 στα 800μ. ελεύθερο Νεανίδων και                                                                                                                     συμμετείχε με την Εθνική μας ομάδα στους Βαλκανικούς Νεανίδων 1997 στα Σκόπια και πολυεθνείς αγώνες Νεανίδων το 1996 στην Πορτογαλία.                                                                                                                                                               Επίσης αναδείχθηκε «αργυρή» πανελληνιονίκης                                                                                                           το 1995 στα 400μ. ελεύθερο Παγκορασίδων Α και στα 800μ. ελεύθερο Παγκορασίδων Α,                                   το 1996 στα 800μ. ελεύθερο Κορασίδων και                                                                                                                                  το 1998 στα 400μ. ελεύθερο Νεανίδων.                                                                                                                                                                  Καθώς και «χάλκινη» πανελληνιονίκης                                                                                                                                                      το 1995 στα 200μ. ελεύθερο Παγκορασίδων Α,                                                                                                                         το 1996 στα 400μ. ελεύθερο Κορασίδων,                                                                                                                                  το 1997 στα 800μ. ελεύθερο Κορασίδων και                                                                                                                                    το 1998 στα 200μ. ελεύθερο Νεανίδων.

8.000 μέτρα Ανδρών:

1ος  Τεκίδης Βασίλειος (Γερμανία) με επίδοση 01h:32’.28”                                                                                                                                                                                                        2ος  Κουρλιούρος Νικόλαος (Αθήνα) με επίδοση 01h:44’.35”                                                                                                                                                                                     3οι  Σελήνης Κωνσταντίνος (Βόλος) και Δανιήλ Χρυσόστομος (Βόλος) με ταυτόχρονη άφιξη και επίδοση  01h:51’.50”

8.000 μέτρα Γυναικών:

1η  Τριανταφυλλίδη Μαρίνα (Βόλος) με επίδοση 01h.43’.40”                                                                                                                                                                                                          2η  Ζαρκαδούλα Άρτεμις (Καρδίτσα) με επίδοση  01h:46’.50”                                                                                                                                                                                     3η  Στογιαννίδου Κλεοπάτρα (Θεσσαλονίκη) με επίδοση 01h:58’.00”

Η απόσταση των 8.000 μέτρων πραγματοποιήθηκε για μόλις 2η (δεύτερη) φορά και για πρώτη φορά φέτος υπήρξε συνεχόμενη χρονομέτρηση με αποτέλεσμα τα ρεκόρ σε άνδρες και γυναίκες κατέχουν οι φετινοί νικητές του αγωνίσματος.

ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ 

Συμμετοχές πάνω από 160

2.000 μέτρα Ανδρών:

1ος  Αντωνόπουλος Φώτιος (Καρδίτσα) με επίδοση 00h:09’.04”                                                                                                                                                                                                        2ος  Κορογλάνογλου Παναγιώτης (Σοφάδες) με επίδοση 00h:09’.15”                                                                                                                                                                                       3ος  Μιχαλόπουλος Πέτρος (Βόλος) με επίδοση 00h:09’.42”

2.000 μέτρα Γυναικών:

1η  Παπανικολάου Ιωάννα με επίδοση 00h.12’.55”                                                                                                                                                                                                           2η  Πρασάκη Ματίνα (Καβάλα) με επίδοση 00h:13’.04”                                                                                                                                                                                     3η  Μανφρέδη Κάτια (Καβάλα) με επίδοση 00h:13’.35”

5.000 μέτρα Ανδρών:

1ος   Κωστέλλος Χρήστος (Σοφάδες) με επίδοση 00h:20’.15”                                                                                                                                                                                                        2ος   Κόκκινος Στέφανος (Καρδίτσα) με επίδοση 00h:21’.42”.10                                                                                                                                                                                     3ος   Χασιώτης Βασίλειος (Καρδίτσα) με επίδοση 00h:21’.42”.20

5.000 μέτρα Γυναικών:

1η   Τσούνα Σταυρούλα (Αθήνα) με επίδοση 00h.27’.25”                                                                                                                                                                                                          2η   Σιδηροπούλου Δήμητρα (Βελεστίνο) με επίδοση 00h:28’.35”                                                                                                                                                                                     3η   Κουρτέση Δήμητρα (Αθήνα) με επίδοση 00h:30’.10”

8.000 μέτρα Ανδρών:

1ος   Μπάβας Μιλτιάδης (Αθήνα) με επίδοση 00h:33’.53”                                                                                                                                                                                                        2ος   Κότσιας Διονύσιος (Βόλος) με επίδοση 00h:34’.05”                                                                                                                                                                                     3ος   Σιδηρόπουλος Νικόλαος (Βελεστίνο) με επίδοση 00h:34’.20”

8.000 μέτρα Γυναικών:

1η   Αρσένη Κική (Καβάλα) με επίδοση 00h.42’.05”                                                                                                                                                                                                         2η   Σανούδου Ζήνια (Κορωπί) με επίδοση 00h:43’.28”                                                                                                                                                                                     3η   Καραγιάννη Ελένη (Κατερίνη) με επίδοση 00h:45’.37”

1η   Αρσένη Κική (Καβάλα) με επίδοση 00h.42’.05”                                                                                                                                                                                                         2η   Σανούδου Ζήνια (Κορωπί) με επίδοση 00h:43’.28”                                                                                                                          3η   Καραγιάννη Ελένη (Κατερίνη) με επίδοση 00h:45’.37”